Протягом п’ятдесяти п’яти років підземні лабіринти Артемівського заводу шампанських вин привертають увагу допитливих туристів, а шедеври, що зберігаються в артемівських «підземеллях», одержують визнання на престижних міжнародних конкурсах і виставках. Продукція українських шампаністів має незмінний успіх у цінителів шляхетного напою в багатьох куточках земної кулі. Водночас одним з головних напрямів своєї роботи Артемівський завод шампанських вин вважає соціальну діяльність.
У нинішньому році одне з найбільших підприємств у Європі з виробництва класичного шампанського традиційним способом — Артемівський завод шампанських вин — відзначив 55-річчя з дня заснування. Підприємство було відкрито в 1950 році. За останній рік географія експорту АЗШВ значно розширилася. Класичне артемівське шампанське тепер також постачається до Ізраїлю, Молдови, Греції і Австралії, а з травня нинішнього року продукція заводу представлена у французькій роздрібній мережі Auchan на території Російської Федерації.
Протягом останніх п’яти років Артемівський завод шампанських вин реалізує комплексну соціальну програму, що була розроблена керівництвом підприємства для піднесення життєвого добробуту співробітників і ветеранів АЗШВ, а також жителів Артемівська. Свій ювілей — 55-річчя заводу акціонери, менеджмент і працівники підприємства присвятили підбиттю підсумків роботи за останні два роки. Головною темою обговорення стало питання соціальної діяльності Артемівського заводу шампанських вин. Основними завданнями програми були і залишаються: надання робочих місць, зміцнення здоров’я, турбота про соціально незахищені верстви населення, вкладення інвестицій у майбутнє покоління. Результатами реалізації програми стало надання робочих місць мешканцям Артемівська, зокрема, протягом минулого року — більш як сто робочих місць.
Будучи стабільним підприємством, АЗШВ забезпечує постійні відрахування в місцевий і державний бюджети. Тільки торік на розвиток соціальної політики в місті Артемівський завод шампанських вин виділив більш як півмільйона гривень. Завдяки цьому матеріальну допомогу одержали дитячі, медичні й навчальні заклади міста, а в рамках проведення спортивних заходів підтримку було надано і спортивним організаціям. Також не залишаються поза увагою пенсіонери й інваліди, військовослужбовці й правоохоронні органи. На прохання міських, бюджетних і громадських організацій Артемівський завод шампанських вин допомагає в проведенні соціальних заходів.
Сьогодні АЗШВ входить у число тих підприємств, що вчасно виплачують заробітну плату, яка завдяки збільшенню обсягів виробництва зросла в минулому році до 751 гривні. Для порівняння: середня заробітна плата в 2004 році по Україні загалом становила — 589 гривень, по Донецькій області — 711, по Артемівську — 665, а з харчової промисловості 596 гривень. У першому півріччі 2005 року Артемівський ЗШВ зміг збільшити обсяг виробленої продукції на 21,3 відсотка порівняно з аналогічним періодом 2004 року, завдяки чому фактична середня заробітна плата на заводі становить 782 гривні, а наприкінці року керівництво заводу прогнозує її подальше підвищення. Щорічно колектив Артемівського заводу шампанських вин отримує соціально-трудові пільги, гарантії і компенсації, кожний із працівників має право на одержання безпроцентної позики, а також на одержання матеріальної допомоги для оздоровлення. Керівництво Артемівського заводу шампанських вин вважає, що, розвиваючи соціальну спрямованість, підприємство забезпечує стабільний розвиток економіки міста і сприяє збільшенню інвестиційної привабливості всього регіону.