У Києві відкрився сучасний завод із виробництва пластикових карт

Нині, як, утім, і сто років тому, науковий, інтелектуальний і технологічний потенціали оцінюються за кінцевим результатом процесу — створенням виробничого комплексу, здатного випускати реальну продукцію. Тому початок роботи підприємства «Знак» цілком упевнено можна розглядати як черговий крок до зміцнення міжнародного іміджу нашої держави, підтвердження того факту, що Україна — розвинена держава, здатна створювати власні високотехнологічні виробництва.
Побудований у Києві, «Знак» став найпотужнішим вітчизняним виробником пластикових карток, що має повний виробничий цикл. Це означає, що на території заводу, оснащеного найсучаснішим устаткуванням, деякі зразки якого не мають аналогів у світі, продукція проходить усі етапи виробництва найсучасніших пластикових карт — від розробки дизайну, до повного виготовлення.

Продукція


Підприємство має у своєму розпорядженні необхідні потужності і технологію для виробництва бланків ідентифікаційних документів у вигляді пластикових карт, магнітних карток, чіп-карт із контактним, безконтактним і подвійним інтерфейсом, полікарбонатних сторінок поліграфічних документів (паспортів) і полікарбонатних карток. Іншими словами, можливий випуск карток і найпростіших, і з максимальною кількістю ступенів захисту, що відповідають стандартам безпеки міжнародних платіжних систем VІSA Іnternatіonal і MasterCard.
Залежно від конкретних потреб замовника вироблені на «Знаку» карти можна використовувати як платіжні, транспортні, телефонні, паливні, дисконтні, рекламно-інформаційні картки, інтернет-карти і карти для GSM-телефонії, карти-ключі і пропуски, соціальні, пенсійні і страхові карти (для медичного, автострахування, страхування життя, майна тощо). Сучасні технології виготовлення пластикових карт, крім усього, дають змогу виготовляти у вигляді пластикових карт ідентифікаційні документи — посвідчення особи людини, які містять фотографію власника, його біометричні дані, наприклад, відбитки пальців або малюнок сітківки ока, персональну інформацію і службові позначки. У такий спосіб можуть бути зроблені і права водія, і дозвіл на носіння зброї, і службове посвідчення або посвідчення на одержання пільг.


Технологія та якість


Виробничі лінії підприємства «Знак» охоплюють повний цикл виготовлення карток, а резервні потужності гарантують стабільне виконання замовлень. Оснащення для кожної технологічної операції вибиралося на основі ретельного аналізу пропозицій кращих світових виробників. Особлива увага приділяється якості карток, точності їхнього виготовлення і гнучкості технологічних ліній. Фахівці підприємства допоможуть замовнику обрати необхідний йому тип карти, що максимально відповідає цілям її використання і коштам замовника.
До того ж уся продукція підприємства цілком відповідає міжнародним стандартам. Контроль якості здійснюється спеціально створеним відділом, що має все необхідне для цього обладнання і постійно проводить необхідну перевірку параметрів продукції. Обладнання дає змогу здійснювати контроль на всіх етапах виробництва. Картки проходять випробування на механічні ушкодження, згинання, скручування, на міцність вклеювання чіп-модуля тощо. Слід зазначити, що якщо за вибіркового контролю в партії виявлять бодай одну браковану картку, весь тираж підлягає 100-відсотковому контролю.


Безпека


Висока захищеність продукції від підробки — одна з головних умов роботи підприємства. Для створення захисних елементів використовують спеціальні технології, що забезпечують якісно новий рівень захисту карток порівняно з паперовими документами. Тут і спеціальні види друку, і конструктивні особливості виробів, і голографічний захист, і надскладні, практично недоступні для підробки, методи нанесення персональної інформації. Весь цей комплекс елементів захисту є гарантією надійності й відсутності проблем для замовника і власника картки.
Безпека і конфіденційність наданої замовником інформації — один із пріоритетів підприємства «Знак». Його будівля і внутрішні приміщення спроектовано й побудовано згідно із стандартами безпеки платіжних систем VІSA Іnternatіonal і MasterCard, а також вимог Державної служби охорони стосовно об’єктів категорії А (особливо важливих). Внутрішні системи безпеки і контролю доступу забезпечують і гарантують схоронність кожної картки кожного тиражу.


Етика і співробітництво


Ділова надійність підприємства та якість продукції, яку воно випускає, крім усього іншого, гарантуються й переліком його засновників. Це — Міністерство фінансів України, Міністерство внутрішніх справ України і швейцарська група компаній «Trub». Остання понад 140 років виробляє захищені бланки документів і входить до п’ятірки найбільших світових виробників пластикових документів у світі, виготовляючи 99 відсотків їх у своїй країні, виробляє ІD-карти (внутрішні паспорти) для Швейцарії й інших держав.
Керівництво компанії «Знак» дотримується принципів соціально-етичного бізнесу. Незважаючи на те, що потужності й резерви підприємства дають змогу цілком монополізувати ринок, тут налаштовані не на загарбницьку політику, а на вдумливу працю, що передбачає індивідуальний підхід до кожного клієнта. І хоча проект безумовно комерційний, питання негайної окупності не ставиться. Тут вважають, що ціна продукції повинна бути комфортною і для замовника, і для кінцевого споживача продукції. За набагато нижчу, ніж у конкурентів ціну підприємство готове запропонувати високотехнологічну продукцію європейської і світової якості.
Наскільки ретельно на «Знаку» охороняють свої технічні розробки, настільки відкрито і прозоро ведуть свій бізнес. Одним із найважливіших принципів діяльності колективу підприємства називають етику відносин з партнерами і державою. Це і не дивно, якщо врахувати, що компанія прийшла на український ринок всерйоз і надовго. Пріоритети з обслуговування внутрішнього ринку не відкидають і міжнародного співробітництва, адже «Знак» — найбільший завод із виробництва пластикових карток у Східній Європі та СНД.
Сьогодні підприємство є дійсним членом міжнародних організацій поліграфістів і виробників пластикових карт, постійним учасником міжнародних конференцій і семінарів в цій галузі. Його продукцією вже зацікавилися деякі потенційні клієнти за рубежем. В Україні впровадження в життя пластикових документів може стати поштовхом для цілого комплексу позитивних змін у різних сферах життя країни. Колектив підприємства вірить, що його робота стане внеском у розвиток України як сучасної європейської держави. Його співробітники готові вже сьогодні зробити життя кожного українця зручнішим і захищенішим.