Минулого тижня всі працівники газети Львівської обласної ради «Львівщина» були звільнені у зв’язку зі скороченням. Видання проіснувало неповних два роки — перший номер побачив світ 12 жовтня 2012-го. Того року було віддруковано шість номерів газети, а наступного — сім. Останніми місяцями «Львівщина» виходила в електронному варіанті. Основна причина закриття видання — брак коштів.

Наміри були благі. Навіщо платити іншим за друк матеріалів про діяльність облради, якщо можна заснувати своє видання. Газету створили як відділ комунального підприємства «Телерадіокомпанії «Львів-ТБ», що належало облраді. Але передплата «Львівщини» виявилася мізерною — зо два десятки примірників на область, де мешкає 2,7 млн. осіб. Слабкий інтерес до видання пояснюють тим, що в основному друкувалися офіційні матеріали і повідомлення з заходів вшанування жертв більшовицьких репресій.

Аналогічні проблеми постійно виникають з телекомпанією. Працівники місяцями сидять без зарплати. Так і не було отримано частот для виходу в ефір. Переважно ведуться прямі ефіри із сесій обласної ради. Коштує таке задоволення по 5—6 мільйонів гривень на рік з бюджету області.

Львівська область.