Присвоїти вулиці Банковій ім’я Георгія Гонгадзе просить київського міського голову Олександра Омельченка лідер соціалістів Олександр Мороз. Про це повідомляє прес-служба СПУ.
“Враховуючи значні заслуги Г. Гонгадзе у боротьбі за розвиток демократії і правозахисту в новій, незалежній державі та його трагічну долю, я ще раз ініціюю рішення про присвоєння вулиці Банковій імені Георгія Гонгадзе”, — апелює до столичного міського голови народний депутат.
На його переконання, напередодні п’ятих роковин загибелі талановитого журналіста це було б не лише даниною його пам’яті, а й застереженням для всіх людей при владі, нагадуванням їм про те, що найбільшою цінністю у державі має бути людина, її права і свободи.
До речі, як повідомили “Голосу України” у прес-службі глави держави, секретаріат Президента розглядає питання про присвоєння журналісту Георгію Гонгадзе звання “Герой України” (посмертно). Віктор Ющенко, за словами його прес-секретаря Ірини Геращенко, щиро підтримує цю ініціативу й усвідомлює, що кращою нагородою для родини Гії і для суспільства стане розкриття злочину.

Вл. інф.