“ПриватБанк”, як міноритарний акціонер ВАТ “Нікопольський завод феросплавів”, не відмовився від свого наміру провести 2 в Орджонікідзе загальні збори акціонерів.

Про це того ж дня на прес-конференції в Києві заявили заступник голови правління “ПриватБанку” Тимур Новіков та голова наглядової ради “Славутич-капітал” Геннадій Корбан. На їхнє переконання, контрольним пакетом акцій володіє не корпорація “Придніпров’я”, яку пов’язують з ім’ям відомого народного депутата Віктора Пінчука, а держава в особі Фонду держмайна. Щоправда керівництво ФДМУ того ж дня заявило, що так не вважає.
За словами Тимура Новікова, група “Приват” удруге натякає державі, що її 2003 року фактично обібрали. Й водночас нагадує, що вони під час проведення приватизаційного конкурсу пропонували за феросплавний актив більш як 200 мільйонів доларів США, тим часом продано його за приблизно 80 мільйонів доларів.
Довготривала судова тяганина за владу на ВАТ “НЗФ”, як ми вже повідомляли, ледь не закінчилася 25 липня в Київському апеляційному суді, який частково задовольнив позов Генпрокуратури, повернувши право на власність 50 відсотків плюс одна акція ВАТ “НЗФ” державі. Проте вже два дні потому Вищий господарський суд призупинив дію цього рішення за вельми заплутаних обставин. За словами Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, вночі. За словами заступника Київського апеляційного суду Сергія Бондаря, за неповного формату справи.
Тим часом представники групи “Приват” продовжили реєстрацію на акціонерних зборах в Орджонікідзе з надією, що держава заявить про свої права. А там, цілком імовірно, оголосять повторну приватизацію феросплавного активу. Навіть якщо і не оголосять, то поруч з державою в ролі міноритарного акціонера “ПриватБанк”, за словами Тимура Новікова, почуватиметься комфортно. Але поруч з “Придніпров’ям” — ніколи.

Вл. інф.