Константіне і Звіад Гамсахурдіа — в Грузії вони відомі всім і кожному. Великий батько Константіне та його достойний син Звіад — «чи не найбільший родинний тандем Грузії XX століття, який залишив незабутній слід і в духовному, і в політичному житті країни. З відстані часу стає дедалі очевиднішою їхня подвижницька діяльність заради піднесення рідної культури, утвердження національної ідеї, відновлення і становлення грузинської державності».
Хто, коли не справжній грузин, міг так написати про своїх героїв? Хто, як не людина, котра знала їх особисто? Авжеж, ці рядки належать Раулю Чілачаві, грузину з великим українським серцем. Саме завдяки його неодноразовим намаганням видати збірник творів родини Гамсахурдіа світ побачила книжка з подвійною назвою «Українська феміда» — «Заручини місяца». Це книга-символ, котра поєднала в одне ціле прозу батька й поезію сина.
Константіне Гамсахурдіа — класик грузинської літератури, автор цілої низки романів, новел, оповідань. Українському читачеві буде особливо цікаво дізнатися, якою він побачив Україну в 1930 році, коли відвідав її вперше. «Обнадійливо дивиться з неба Марс на українську Феміду, якій правосуддя історії знову повинне повернути розбиті в нескінченних війнах терези й меч» — ось так символічно завершує автор свій твір, і дай Боже, щоб так воно й сталося. Звіад Гамсахурдіа — поет, науковець, людина, котра привела Грузію до незалежності й трагічно загинула. Драма його життя описана в передмові Рауля Чілачави, а глибокі й філософські вірші подані трохи далі.
«Віра — та сама любов, а любов, безперечно, сильніша за смерть» — писав великий майстер Константіне. А любов до його творчості живе й досі, перемагаючи смерть й забуття.