Ідеться про виплати освітянам задекларованих статтею 57 закону про освіту коштів, а також компенсацію за комунальні послуги. Учителька із 27-річним стажем Л. Денисова із села Чаплинки Васильківського району на Дніпропетровщині повідомила редакції, що на місцях ігнорують закон про освіту («ГУ» від 24.06.05 р.).
На лист відгукнулася уже дюжина читачів.
Зокрема, Галина Надточій із села Воробйового Сакського району Криму. Її педагогічний стаж також 27 років. І вона теж не отримала компенсацію за компослуги. Уже вдруге ветерану повернули виконавчий лист з відділу виконавчої служби Сакського міськуправління юстиції.
З’ясовується, у відповідачів, яких місцевий суд зобов’язав виплатити компенсацію зі сплати компослуг (світло, вугілля), нема грошей. І майна. Відповідачі — райвідділ освіти і райадміністрація. Сума — 436 грн. 51 коп. Борг за три роки.
Отже, у місцевого бюджету немає коштів — такі виконавчі листи надіслано у всі школи, стверджує наша читачка.
До уваги міністра юстиції Романа Зварича
На підставі п.2 ч.1 ст. 40 Закону України «Про виконавче провадження» виконавча служба повернула виконавчий лист Г. Надточій. Отже, служба розписалася у неспроможності виконати рішення суду?
Чи будуть притягнуті до відповідальності посадові особи, які не виконують рішення Сакського місцевого суду? Чи правомірно місцевий суд не вживає заходів для виконання свого рішення?
До уваги міністра освіти і науки Станіслава НiколаЄнка
Якщо хоча б в одному районі нехтують рішенням суду про освітянські виплати, чи є це приводом для особистого втручання?
Чи вважаєте ви за чесне (об’єктивне, справедливе) стверджувати, що з виконанням ст. 57 у нас усе гаразд?

З повагою, Іван ІЛЛЯШ.