Народний депутат України, член депутатської групи «Демократична Україна» у Верховній Раді Нвєр Мхітарян заявив, що склав повноваження президента Союзу вірмен України. «На конференції організації я з власної ініціативи виніс це питання на голосування», — заявив парламентарій в інтерв’ю журналістам, повідомляє прес-служба народного депутата.
Більшість членів СВУ проголосували за те, щоб задовольнити прохання керівника організації про його відставку. «Ще раніше, — повідомив народний депутат, — Союз вірмен України ухвалив рішення про те, що організація, яка представляє інтереси вірменської громади в Україні, не закликатиме своїх членів голосувати за жодну з партій або політичних блоків, які йтимуть на парламентські вибори 2006 року. СВУ чітко визначився стосовно того, що він залишається поза політикою, а політичні уподобання його членів є особистою справою кожного українського вірменина».
Також Нвєр Мхітарян заявив, що головним аргументом на користь відставки було те, що обіймання ним посади голови Союзу вірмен України стало неможливим у зв’язку із активізацією наукової, громадської та політичної діяльності, котру він проводить як член-кореспондент НАНУ, директор Інституту відновлюваної енергетики НАНУ та народний депутат України.
«Україна — одна з небагатьох держав пострадянського простору, якій завдяки ментальності українців, їхньому приязному ставленню до інших націй, вдалося уникнути гострих етнічних конфліктів. Не маю сумніву, що після моєї відставки СВУ продовжуватиме лінію на розвиток добросусідських, доброзичливих відносин з усіма національностями, які проживають в Україні, зміцнення національної терпимості задля консолідації українського суспільства», — заявив Нвєр Мхітарян.

Довідка «Голосу України»:

Мхiтарян Нвєр Мнацаканович народився 1960 року в Єревані (Вірменія). Закінчив архітектурно-будівельний факультет Єреванського політехнічного інституту в 1982 році. Отримав учений ступінь кандидата наук в Київському інженерно-будівельному інституті, там само закінчив докторантуру. В 1996 році йому було присвоєно вчений ступінь доктора технічних наук. Є членом-кореспондентом НАНУ, а також зарубіжним членом, академіком НАН Республіки Вірменія, віце-президентом Міжнародної інженерної академії (Росія). Обіймає посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, постійний член ПАЧЕС, член президії Міжнародної громадської організації «Всесвітній вірменський конгрес». Автор понад 120 наукових робіт у вітчизняних і закордонних виданнях у галузі будівництва, енергозбереження та нетрадиційної енергетики, з яких — дев’ять монографій і десять патентів.