Легка атлетика. Стокгольм (Швеція). Етап серії Супер Гран-прі ІААФ. Призерами цього престижного і солідного з фінансової точки зору змагання стали четверо представників України.
Переможцем забігу на 1500 метрів та призу в 10 000 доларів став Іван Гешко. Чернівецький бігун показав результат 3.33, 8. На 37 секунд наш Іван випередив американця Бернарда Легата. Після фінішу Гешко сказав: «Я дуже радію з цієї перемоги. Було важливо виступити за таких умов, у такій авторитетній компанії суперників. Перед чемпіонатом світу участь у такому сильному змаганні має піти на користь».
Друге місце у стрибках у висоту поділили між собою наші Вікторія Стьопіна та Віта Паламар. Вони показали однакові результати і кількість спроб у здоланні висоти. З перших спроб Стьопіна та Паламар брали 184, 188 та 192 сантиметри. За друге місце кожна з наших стрибунок отримала від організаторів турніру по 8 000 доларів. Третім у потрійному стрибку з результатом 17 метрів 14 сантиметрів був Віктор Ястребов.
Решта представників України виступили так: Анжела Балахонова посіла п’яте місце у стрибках з жердиною (4,25). Її колега Денис Юрченко взяв з першої спроби стартові 5,50, але не зміг здолати планку на висоті 5,65. І посів четверте місце. У фінальному забігу на 100 метрів з бар’єрами Олена Красовська показала восьмий результат (13,08).
Всього спортовці України «забрали» з призового фонду Супер Гран-прі суму в 32 800 доларів.
Гандбол. У першому раунді Кубка чемпіонів суперником запорізького «Мотора» буде найсильніша команда чемпіонату Нідерландів — «Омни СВ Хеллас». Перша зустріч відбудеться на майданчику суперниць (3 або 4 вересня). Матч у відповідь — за тиждень у Запоріжжі.
У розіграші Кубка кубків львівська «Галичанка» в першому раунді зіграє з віце-чемпіонками Греції —«Ормі» з Партаса. Перший поєдинок пройде у Львові (1 або 2 жовтня), а повторний — за тиждень в Елладі.
Футбол. Tренера криворізького «Кривбасу» Олександра Косевича за неетичні висловлювання на адресу арбітрів після матчу його команди з «Металістом» у Харкові бюро ПФЛ оштрафувало на 5000 гривень. Пан Косевич отримав це досить гуманне покарання, бо раніше не був помічений серед любителів гострого слівця на післяматчевих прес-конференціях.
Нагадаємо, що після гри другого туру чемпіонату в Харкові, яка закінчилася поразкою «Кривбасу» з рахунком 0:1, Косевич охарактеризував дії арбітра Мосейчука, як «бандитизм у футболі».
Значно більшого фінансового стягнення через поведінку своїх уболівальників зазнав «Дніпро» — його оштрафовано на 25 000 гривень, одну зустріч він проведе за порожніх трибун. Такий вердикт ПФЛ після матчу «Дніпро» — «Металург» (Запоріжжя), під час якого вболівальники дніпропетровського клубу «використали» димові шашки та факели.
Така велика сума штрафу пояснюється тим, що «Дніпро» вже не вперше карали за поведінку його уболівальників.
На 5000 гривень оштрафовано ФК «Харків» за матч із «Шахтарем». З них 2500 гривень новачок елітного дивізіону сплатить за нецензурні висловлювання уболівальників на адресу арбітра і таку само суму — за неповажну поведінку на лаві запасних під час гри з «гірниками».
Окрім того, бюро ПФЛ затвердило дати перенесень окремих зустрічей: матч «Шахтар» — «Кривбас» відбудеться 30 липня, «Дніпро» — «Сталь» — 6 серпня, «Таврія» —«Шахтар» — 5 або 6 серпня.