Держава повинна мати потужне, впливове, авторитетне національне інформаційне агентство, і «ми маємо серйозні підстави розраховувати на те, що таку місію спроможний виконати Укрінформ», зазначив під час «круглого столу» на тему: «Укрінформ: шляхи реформування та пріоритети розвитку» генеральний директор агентства Віктор Чамара. З цим погодилися практично всі учасники засідання.

Укрінформ — єдине в Україні центральне державне інформаційне агентство, на яке покладено функції оприлюднення офіційної інформації, позицій керівників країни. Сьогодні Укрінформ використовує новітні технології й водночас створює архів фотоматеріалів, має 12 закордонних корпунктів, активно співробітничає зі світовими інформагентствами і цим, зокрема, сприяє саме європейській інтеграції України. Укрінформ має великі плани і проекти подальшого розвитку. Проте, щоб здійснити всі проекти, потрібні передусім кошти. На думку Віктора Чамари, для проведення реорганізації агентства на рівні світових стандартів у державному бюджеті слід передбачити хоча б 30 мільйонів гривень. За його словами, необхідне також законодавче забезпечення реформаторських процесів в агентстві, зокрема, затвердження пристойних окладів співробітникам Укрінформу, які нині мають посадові оклади розміром 340 гривень на місяць.
У підсумку обговорення шляхів реформування інформагентства учасники «круглого столу» дійшли висновку, що сьогодні є нагальна потреба у виробленні концепції державної інформаційної політики, визначенні пріоритетів захисту й розвитку національного інформаційного простору, розробленні заходів підтримки суб’єктів інформаційних відносин і широкому застосуванні державних преференцій для них.