Народній партії надійшли пропозиції про блокування для участі у парламентських виборах-2006 від 18 партій. Про це повідомили народні депутати з фракції НП Ігор Єремеєв і Олег Зарубінський. Однак питання про блокування Народної партії, наголосив лідер фракції Ігор Єремеєв, вирішуватиме лише з’їзд.
Водночас він повідомив, що Народна партія ніколи не вела жодних переговорів із Народно-демократичною партією про блокування для участі у парламентських виборах 2006 року. А його колега по фракції Олег Зарубінський додав, що блокування Народної партії з НДП — це лише бажання пана Пустовойтенка: «Позиції Литвина і НДП розійшлися давно».
Нині, за словами Єремеєва, багато хто хоче скористатись авторитетом Народної партії. Серед них є й ті, хто «цілеспрямовано приєднується для того, щоб дискредитувати партію».
А пропозицію від Президента про створення блоку з партією «Народний Союз «Наша Україна» і БЮТ Ігор Єремеєв назвав «вагомою і позитивною». Бо її реалізація, на його переконання, «могла б консолідувати суспільство». Водночас Народна партія пропонує вести такі переговори без посередників самим лідерам.