Соціалістична партія пропонує створити парламентську комісію, яка зможе комплексно вивчити пропозиції Президента стосовно комунальної реформи. Про це йдеться у відповідній заяві політвиконкому СПУ.
Соціалісти поділяють позицію глави держави стосовно розробки державної програми забезпечення населення питною водою та реформування житлово-комунального господарства. Водночас, на їхнє переконання, заява гаранта Конституції про здійснення з 1 вересня 2005 року комунальної реформи, яка передбачає скасування всіх пільг на оплату комунальних послуг, викликає певну тривогу.
Поспішне проведення комунальної реформи, вважають соціалісти, входить у протиріччя з існуючим нині в Україні правовим полем. Бо надання окремим категоріям громадян пільг регулюється низкою законів. Таким чином, до проведення комунальної реформи обов’язково має бути долучена Верховна Рада.
До речі, виникає також запитання: за рахунок яких коштів має здійснюватися реформа? І чому при собівартості електроенергії на АЕС 2 коп./кВт ціна для споживача становить 15,6 коп./кВт? Або чому споживачам український газ обходиться у 30 доларів за кубометр, тоді як собівартість його видобутку в Україні становить 10 доларів?