Водні види. Монреаль (Канада). Чемпіонат світу. Українські спортовці поки що не радують нас яскравими перемогами. Здобуто лише дві бронзові нагороди. Спершу Христина Іщенко та Олена Федорова фінішували третіми в синхронних стрибках на триметровій вишці. А потім «бронзу» на дистанції 50 метрів батерфляєм завоював Сергій Бреус. Чемпіон Європи—2004 на монреальській воді показав результат 23,38. «Золото» із світовим рекордом «намив» Роланд Шуман. Плавець із ПАР став першим у світі, кому вдалося «виплисти» з 23 секунд. Отже, його результат — 22,96! Срібним призером став американець Ян Крокер — 23,12.
Футбол. Позавчора ФК «Шахтар» (Донецьк) представив журналістам сімох нових футболістів, придбаних під час літнього міжсезоння. Церемонію знайомства з гравцями проводив тренер «вуглярів» Мірча Луческу. Сім’ю «Шахтаря» поповнили бразильці Фернандіньйо (гратиме під № 8) і Леонардо (7), турок Толга Сейхан (28) і четверо українців — В’ячеслав Шевчук (13), В’ячеслав Свідерський (15), Максим Трусевич (32) та Олег Карамушка (5). Пан Луческу вручив їм клубні футболки.
Відповідаючи на запитання про фізичний стан нових бразильців, тренер відзначив, що вони вже за два-три тижні зможуть почати виступи. Стосовно виставлених на трансфер футболістів (газета вже писала про це), то Луческу сказав, до цього змушує введений ліміт на іноземців у чемпіонаті України. А ще деякі футболісти просто не бажають грати. Вони, на думку тренера, мають час, щоб підшукати собі нові клуби.
— Єдиний, хто поки що гратиме за «Шахтар», то це серб Звонімир Вукич, — повідомив пан Луческу. — Решта через згаданий ліміт уже не може залишатися в клубі. Однак до закінчення заявочної кампанії в команді можуть з’явитися нові виконавці...

***

Дніпропетровський «Дніпро» підписав контракт на два роки з оборонцем московського ЦСКА Богданом Шершуном. «Умови цієї угоди жодним чином не поступаються московській. Звичайно, шкода залишати армійців, але мені потрібна ігрова практика», — сказав 24-річний футболіст.
За чотири сезони в Росії Шершун, котрий свого часу перейшов до ЦСКА саме з «Дніпра», провів 59 матчів. Нагадаємо, що «Дніпро» тепер здобув право представляти Україну в Кубку УЄФА. Виступи в цьому турнірі він розпочне з другого відбірного раунду.
Баскетбол. Третім придбанням клубу УНІКС (Казань) став оборонець Сергій Чикалкін. Як відомо, минулий сезон Чикалкін провів у БК «Київ». Це, безперечно, відчутна втрата для киян. Контракт з казанцями Сергій підписав на два роки. Нагадаємо, що саме після скандалу з тренером УНІКСу Чикалкін перейшов до БК «Київ»...

В. Б.