Микола Холупенко, голова фермерського господарства “Курінь”, що на Херсонщині:
— Коли грошей обмаль, беру секонд-хенд. Маю кошти — купую багатофункціональну техніку, щоб в одному агрегаті поєднувалося кілька технологічних процесів.
Юрій Моргунов, керівник агрофірми “Дніпро” Сакського району Криму:
— Критерій один: беремо найдешевшу. Що вже тут казати про новітні агрегати, коли навіть вузла чи гайки до старих не докупишся.
Валентин Сапун, мешканець села Шестовиці Чернігівської області (виживає тим, що порає свої 10 га паїв та заробляє по людях, надаючи послуги з оранки, обмолоту...):
— Універсальність техніки, надійність. Я придбав шість років тому МТЗ-80 і не жалкую. 32 передачі! Для села, для обробітку городів це — найкращий трактор. ЮМЗ, наприклад, не такий повороткий, як цей.
Валерій Діброва, голова спілки селянських господарств “П’ятидні” Володимир-Волинського району Волинської області, народний депутат попереднього скликання:
— Техніку купуємо надійну та високопродуктивну — комбайни “Клаас”, трактори фірм “Джон Дір”, “Кейс”. Дорого? Так. Але віддача від них висока. За намолоту пшениці по 50 і більше центнерів з гектара, ріпаку — 30—35 центнерів випускати на поле агрегати, які морально віджили себе і гублять значну частину врожаю, гріх.
Володимир Варфалюк, керівник СВК “Агрофірма “Крупець” Радивилівського району, депутат Рівненської обласної ради:
— Лізинг, за яким держава на п’ять років у позику дає техніку з погашенням при отриманні лише 30 відсотків її вартості. Це для нашого господарства дуже важливо, оскільки ми постійно оновлюємо технічний парк, купуючи вантажівки, комбайни, трактори.

Бліцопитування провели  Алла БРУСИЛОВА, Віктор Хоменко, Сергій Павленко, Микола Якименко, Олександра Юркова.