Про це нещодавно заявив на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України за підсумками роботи у І півріччі 2005 року голова Держкомтелерадіо Іван Чиж, повідомляє кореспондент Укрінформу.
Іван Чиж відзначив, що на виконання програми діяльності Кабінету Міністрів України «Назустріч людям» у І півріччі ц. р. комітет підготував три проекти розпоряджень і чотири проекти постанов Кабміну. На розгляд Верховної Ради підготовлено проект закону України «Про телебачення і радіомовлення України» та триває робота з підготовки ще трьох законопроектів, — повідомив він.
Голова Держкомітету поінформував, що наразі комітет розпочав розробку програми реформування друкованих ЗМІ та вже розробив проект «Порядку випуску книжкової продукції за програмою «Українська книга» і проект урядової постанови «Про видання книжкової продукції за програмою «Українська книга».
На засіданні Держкомтелерадіо розглядалися також питання про проект Концепції розвитку телефільмовиробництва в Україні на 2006—2010 роки та про перелік видань, рекомендованих Експертною радою для включення до програми «Українська книга» на 2005 рік. До цього проекту ввійшли видання за основними тематичними напрямами суспільно необхідних видань, як-от: видання для дітей та юнацтва, твори класиків української літератури та лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка, твори класиків зарубіжної літератури, науково-популярна література тощо.