Теніс. Палермо (Італія). Міжнародний турнір (призовий фонд — 140 тисяч доларів). Українська тенісистка Марія Коритцева в парі з італійкою Касоні у фіналі виграли в польського дуету Янс/Росольська — 4:6, 6:3, 7:5.
 

***

Легка атлетика. Лондон (Велика Британія). Супер гран-прі ІAAF. Росіянка Олена Ісинбаєва вперше в історії стрибків із жердиною взяла висоту 5 метрів!

***

Каунас (Литва). Першість Європи серед юніорів. У потрійному стрибку чемпіонкою континенту стала українка Тетяна Дяченко (14 метрів 4 сантиметри). Наталія Лупу перемогла в бігу на 800 метрів. Бронзова медаль у стрибках у висоту дісталася Ірині Коваленко (1,85). «Бронза» в ще однієї нашої спортовки Лілії Кулик (потрійний стрибок — 13,42).
Футбол. Ньон (Швейцарія). УЄФА оголосила офіційний список претендентів на проведення чемпіонату Європи—2012. У призначений час було отримано п’ять заявок: від України і Польщі, Греції, Італії, Туреччини, Хорватії та Угорщини. 7 листопада нинішнього року УЄФА скоротить цей список до трьох. І це тріо поведе активну боротьбу за право прийняти в себе фінальну частину Євро—2012.

***


Француза Алена Жиреса (чемпіона Європи 1984 року), який не досяг значних результатів на посаді тренера збірної Грузії з футболу, звільнено з посади. Керівництво ФФГ повідомляє, що Жирес порушив умови контракту — забезпечити підготовку збірної для виходу на перше або друге місце в підгрупі у відбірному циклі чемпіонату світу 2006 року.
А от чи знайдено заміну, поки що не згадується. Нагадаємо, що збірна Грузії виступає в одній групі відбірного циклу з нашою командою. І саме з грузинами українці сьомого вересня у Тбілісі проведуть наступний поєдинок відбору до ЧС—2006.

***


Корея. Міжнародний турнір «Кубок світу». Переможцем став англійський клуб «Тоттенгем». У неділю «остроги» переграли французький «Ліон» — 3:1. Дублем у складі переможців відзначився Роббі Кін. За перемогу у змаганні лондонці отримають два мільйони доларів призових.
Велоспорт (шосе). Перегони «Тур де Франс». Ці найпрестижніші змагання серед професіоналів фінішували минулої неділі в Парижі, на Єлисейських Полях. Сьомий титул у цих перегонах здобув легендарний американець Ленс Армстронг. Це — абсолютний рекорд! Кращий серед українців — Ярослав Попович — став у загальному заліку дванадцятим.
Велоспорт (трек). Фіренціола (Італія). Першість Європи. Українські велосипедисти не залишилися без нагород. Чемпіонкою в індивідуальних перегонах переслідування у змаганні юніорів стала Леся Калитовська. Іменинницею почувається Любов Шуліка, яка виграла змагання у спринті і в тралі на дистанції 500 метрів. А до двох золотих медалей додала ще й срібну в кейріні.
Перше місце у змаганні 23-річних у перегонах переслідування здобув Володимир Дюдя, а Віталій Шведов — друге. І збірна України в цьому виді відзначена «сріблом» (Дюдя, Дмитро Грабовський, Максим Поліщук, Віталій Попков). Друге місце у змаганні «дорослих» у скретчі — досягнення Світлани Семчук.