Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 3-й тур. 22—23 липня.
«Динамо» — «Сталь». 4:0. 9 600 глядачів. Голи: Родольфо, 36, 63, Рінкон, 48, Ребров, 63. На 77-й хвилині Акобян не реалізував пенальті (воротар).
«Динамо»: Шовковський, Несмачний, Родольфо, Гавранчич, Пеєв (Гусєв, 57), Леко, Алієв (Чернат, 65), Ротань, Белькевич (Рінкон, 46), Верпаковскіс, Ребров.
«Сталь»: Комарицький, Гаврюшов, Половков, Шуга, Кондаков, Цимакуридзе, Окана-Стазі, Єрмоленко (Гомес, 68), Сернецький (Акобян, 53), Саванчук (Бойко, 46), Кондратюк.
«Ворскла» — «Металіст». 0:1. 5 400. Бордіян, 4. Вилучено Кучера («Металіст», 52, два попередження).
«Металург» Д — «Іллічівець». 0:0. 2 500.
«Чорноморець» — «Закарпаття». 2:0. 8 500. Нодь, 33, Косирін, 70.
«Волинь» — «Арсенал». 2:1. 9 700. Товкацький, 47, Сачко, 67 — Окодува, 34.
«Дніпро» — «Металург» Зп. 3:0. 9 000. Назаренко, 16, Мелащенко, 60, 75.
«Харків» — «Шахтар». 2:3. 14 000. Целих, 18, Рібейро, 66 (п) — Бєлік, 30, Тимощук, 34, Матузалем, 37.
«Кривбас» — «Таврія». 2:0. 8 000. Попович, 43, 63.
Алчевська команда не здобула жодного очка і не забила бодай м’яча. Аутсайдер — за всіма показниками. А от «Дніпро» нарешті виграв, і настрій його прихильників поліпшився.
Після двох турів три клуби мали абсолютний результат. А після третього від «Шахтаря» і «Металіста» відокремилася «Таврія», яка поступилася у Кривому Розі. Хоча чемпіонові в Харкові довелося нелегко. До речі, чемпіон не тільки купує нових виконавців. Спортивний директор ФК «Шахтар» (Донецьк) Віктор Прокопенко повідомив, що клуб виставив на трансфер вісім футболістів: воротаря Плетикосу, оборонців — Стойкана, Беркеуана і Флорю, півоборонців — Вукича, Бахарєва і Батисту. Лалатович уже повернувся до белградської «Црвени Звєзди», з якої 2003 року перейшов до «Шахтаря». Але це ще не гарантія, що всі вони неодмінно залишать донецький колектив. Нині триває певна робота, і будь-хто з названих гравців може перейти до іншого клубу.
А тепер про динамівців. Якщо проаналізувати їхню гру напередодні поєдинку з «Тюном», напрошуються ось які висновки: чудово готовий Олександр Шовковський, не так уже й багато претензій до середньої лінії. А от дії оборони непокоять. Не все гаразд і з реалізацією моментів. Таке марнотратство також тривожить. І це не є свідченням браку майстерності, а швидше прояв елементарної недбалості та незібраності...
— Ми не спокушаємося сьогоднішнім результатом, —сказав тренер «Динамо» Леонід Буряк. — Хоча щиро подякував підопічним за гру, за цікаві і привабливі епізоди. Однак добре було помітно, що не всі перебувають у належній формі.
— Що відбувається з оборонцями? Їхні долучення до атак досить ефективні, а от провали позаду просто лякають...
— Відповідь треба шукати в царині психології. Коли досягнуто великої матеріальної переваги, тоді дехто дозволяє собі не повертатися до своїх воріт, інші починають берегти себе на наступну зустріч. Будемо розмовляти, роз’яснювати. Перед нами стоїть серйозне завдання — перебудуватися на гру в Лізі чемпіонів.
— В одному з видань нещодавно з’явилася стаття, в якій образили Максима Шацьких, принизили його людську гідність. Що можете сказати з цього приводу?
— Я нещодавно одному працівникові нашого клубу сказав, що Шацьких не поміняю ні на кого. Цей футболіст виконує величезний обсяг чорнової роботи. Взагалі він просто золотий хлопець, навколо нього гуртується команда. І зважте на те, що Максим ніколи не опускається нижче власного ігрового рівня. З радістю кажу, що із Шацьких не маю жодних проблем. Він просто чудовий нападник. І коли пишете про нього, то не забувайте, будь ласка, згадувати, що саме завдяки персональним діям цього футболіста «Динамо» кілька разів виходило до Ліги чемпіонів. А ображати не дозволено нікому. Ну давайте після сьогоднішнього матчу ще й про Верпаковскіса напишемо, що він то в поперечину, то в стійку воріт влучав, що безліч моментів змарнував. І що буде? Ми знаємо, що Маріс тяжко хворів на ангіну. І це був його перший матч після одужання...
«Динамо» ще в суботу зібралося на своїй базі в Кончі-Заспі і розпочало цілеспрямовану підготовку до сьогоднішнього кваліфікаційного матчу Ліги чемпіонів проти швейцарського «Тюна». До речі, ця команда вдома зіграла поєдинок другого туру чемпіонату Швейцарії. І добряче побила «Базель» — 3:0 (Лустрінеллі, 61, 69, Віейра, 80).

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.