Так заявив прокурор області Олексій Баганець. У регіоні, де зосереджено найбільший економічний потенціал та рух фінансових потоків, зауважив він, виявлено тільки 20 організованих злочинних угруповань. Мільярди гривень за ПДВ намагаються відшкодувати з бюджету всілякі ділки, чимало з них використовують кримінальні схеми. Водночас прокуратура та інші правоохоронні органи порушили лише десять кримінальних справ та відшкодували 38 млн. грн.
За словами О. Баганця, існує проблема відпливу валюти за межі України, зокрема до офшорних зон. За перше півріччя заборгованість за експортно-імпортні операції зросла втричі та становить понад 60 мільйонів доларів, а відшкодовано два мільйони гривень, порушено шість кримінальних справ у сфері зовнішньоекономічної діяльності.
Не видно істотних змін і в нагляді за додержанням законів у паливно-енергетичному комплексі. Заборгованість за електроенергію в області перевищила 3 мільярди гривень і постійно зростає. А завдяки прокурорському реагуванню відшкодовано лише 53 мільйони гривень. Актуальною залишається проблема так званих «копанок» — місць незаконного видобутку вугілля. За півроку порушено 116 кримінальних справ, але лише стосовно найманих робітників, а не власників «копанок».