Футбол. Ньон (Швейцарія). У штаб-квартирі УЄФА зареєстровано спільне досьє-заявку від України і Польщі на участь у тендері на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року.
10 листопада нинішнього року УЄФА оприлюднить три кандидати-регіони, що продовжать боротьбу за проведення Євро-2012 на другому етапі відбору, до кінця місяця розішле кандидатам нові вимоги.
У лютому 2006-го представники УЄФА здійснять контрольні поїздки для перевірки стану готовності країн-претендентів на Євро-2012. 23 березня на черговому конгресі УЄФА відбудеться презентація країн-кандидатів. 31 травня УЄФА ознайомиться з виконанням країнами-кандидатами головних вимог, що їх висувають до організатора Євро-2012. У вересні представники УЄФА здійснять останні офіційні візити до країн-кандидатів, де ознайомляться зі станом стадіонів та інфраструктури. А 8 грудня виконком УЄФА назве господаря Євро-2012.
Перебуваючи в Ньоні, співробітники ФФУ продовжили подальші консультації з офіційними особами УЄФА про механізми подання заявки на участь у тендері на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи-2008 серед юнаків віком до 19 років. Таке досьє-заявку необхідно подати в УЄФА до 31 липня цього року.

Купівля триває

Футбольний клуб «Шахтар» продовжує активну діяльність на трансферному ринку. Кілька днів тому він уклав п’ятирічний контракт із півоборонцем бориспільського «Борисфена» Максимом Трусевичем, який також є гравцем молодіжної збірної України. Трусевич став четвертим українцем, якого «Шахтар» купив у міжсезоння. До цього контракти з командою Луческу підписали: Карамушка, Свідерський та Шевчук.
А позавчора гравцем «Шахтаря» став 20-річний півоборонець бразильського клубу «Атлетіко Паранаенсе» Фернандіньйо. Сума п’ятирічного контракту — 7 мільйонів 800 тисяч євро, повідомив генеральний директор клубу Сергій Палкін.
Фернандіньйо грав в юніорських збірних Бразилії U-18 і U-20, а у складі молодіжної збірної Бразилії (U-20) у 2003 році став чемпіоном світу, забивши вирішальний м`яч у фіналі. За «Атлетіко Паранаенсе» Фернандіньйо виступав з квітня 2003 року й забив 15 м`ячів у різних турнірах. У складі своєї вже колишньої команди Фернандіньйо — віце-чемпіон Бразилії 2004 року та фіналіст Кубка Лібертадорес 2005 року.
Фернандіньйо — універсальний гравець, який може діяти в центрі і на фланзі півоборони, а також у нападі. Позавчора він прибув до Донецька і найближчим часом приєднається до тренувального процесу чемпіонів України.

Наші на князівському ринзі

Бокс. Монте-Карло (Монако). Український спортовець Юрій Барашьян виборов звання інтерконтинентального чемпіона WBA у напівважкій вазі, перемігши за очками італійця Массіміліано Саінаі. Для феодосійця ця перемога стала вісімнадцятою на професіональному ринзі.
Того вечора свій сьомий виграш у професіоналах святкував наш В`ячеслав Узелков, котрий у напівважкій вазі за очками здолав француза Дуляссада Жубія. Ще один представник України Сергій Федченко (суперлегка вага) технічним нокаутом у другому раунді виграв в італійця Маноло Магносі.