Комітет з питань бюджету рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України стосовно центрів соціальних служб для молоді. Законопроектом, зокрема, пропонується включити видатки на сільські, селищні та міські центри соціальних служб для молоді до видатків, що здійснюються з бюджетів сіл, селищ, міст районного значення та їх об’єднань та враховуються під час визначення обсягу міжбюджетних трансфертів. А програми і заходи районних та міських центрів соціальних служб для молоді — до видатків, що здійснюються з районних бюджетів та бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим і міст обласного значення.

У Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки перебуває на розгляді законопроект про внесення змін до Закону «Про впорядкування питань, пов’язаних із забезпеченням ядерної безпеки», внесений народним депутатом Володимиром Бронніковим. Ним, зокрема, передбачається погоджувати з НБУ Положення про спеціальний рахунок експлуатуючої організації для формування фінансового резерву.

* * *


Комітет із питань фінансів та банківської діяльності готує до розгляду проект закону про внесення змін до деяких законів України з приводу стимулювання виробництва бензинів моторних сумішевих. Реалізація цього закону має стабілізувати ситуацію на вітчизняному ринку нафтопродуктів, підвищити екологічні показники у разі використання бензинів моторних сумішевих, а також привести показники якості бензинів у відповідність до вимог Євросоюзу.

* * *


Проект закону «Про відновлення капітальної вартості української економіки та добробуту українського народу», розроблений народним депутатом Левом Миримським, перебуває на розгляді у Комітеті з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій. Документ, зокрема, передбачає дооцінку капітальної вартості приватизованих підприємств та повернення втрачених коштів в українську економіку та громадянам України у вигляді довгострокових боргових зобов’язань з можливістю подальшого їх розміщення у системах пенсійного страхування, медичного страхування, іпотечного житлового будівництва та освіти за ціною, яка не нижча за номінальну вартість.

За повідомленнями Інформуправління ВР.