Підсумок досягнутого й упущеного за свої перші сто днів у кріслі голови Дніпропетровської облдержадміністрації підбив Юрій Єхануров.
І дійшов висновку, що плюсів більше, ніж мінусів, але і зроблено поки що набагато менше, ніж має бути. Не вдалося ще, наприклад, налагодити нормальну ритмічну роботу всієї системи виконавчої влади в регіоні. Не заповнені поки що і кадрові вакансії і в самій ОДА, і в районах. Хоча, з другого боку, не пройшли спроби шантажу під час кадрових призначень.
За підсумками півріччя на 8,4 відсотка в області зросло промислове виробництво (по Україні — на 5), на 17,4 відсотка — результативність аграрного сектору (по Україні — на 6,4). Уже намолочено перший мільйон тонн ранніх зернових, а всього за підсумками жнив намічено зібрати більш як два мільйони тонн зерна. Середньомісячна зарплата на Наддніпрянщині досягла 918,94 гривні (це третій показник в Україні після Києва і Донецької області). Але, зазначив Юрій Єхануров, якщо робити висновок за роздрібним товарообігом у торгівлі, то населення в області витрачає грошей на покупки значно більше, ніж, скажімо, донеччани. Це означає, що ще сильна тіньова економіка. В області виконали всі бюджетні зобов’язання і перерахували в центральну скарбницю вдвічі більше коштів, ніж було раніше. Але, за словами Юрія Єханурова, щоб і далі бути на висоті і покрити недоліки низького старту на початку року, тепер щомісяця треба перекривати план на 6 відсотків. Поки що це вдається. Також голова ОДА відзначив різке потепління у відносинах влади і бізнесу. Наприклад, промислово-фінансові групи, які керують на території області 70 великими підприємствами, збільшили обсяги податкових відрахувань. А це перші результати збільшення прозорості і порядності в економічних контактах. «Ми проти того, щоб номенклатура впливала на роботу фірм за допомогою відкриття кримінальних справ, дріб’язкового контролю. І підприємці в цьому вже переконалися», — зазначив Юрій Єхануров.

Дніпропетровська область.