Тривалі баталії навколо «внеску», який зробив голова Дніпропетровської районної ради Анатолій Лященко під час виборів Президента України у першому і другому турах, завершуються.
Громадські організації, преса оприлюднили багато фактів про те, як запопадливий керівник, нехтуючи виборчим законодавством та загальноприйнятими нормами моралі, перешкоджав волевиявленню виборців, забороняв будь-яку наочну агітацію за опозиційного кандидата, «пресингував» керівників служб, установ, підприємств і організацій району, щоб ті «забезпечили» голоси за єдиного кандидата від влади. Та й сам голова не посоромився проголосувати двічі за відкріпними посвідченнями.
Хоч як викручувався пан Лященко та його оборонці, але прокуратурою Жовтневого району Дніпропетровська було порушено кримінальну справу за фактом підробки відкріпних посвідчень і використання сфальсифікованих виборчих документів.
Досудове слідство завершено. Пред’явлене обвинувачення по ч.3 ст.158 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі від 5 до 8 років. Дехто може сказати: суворо. Але що було б, якби перемогли фальш і неправда?
Крапку в цій резонансній для Дніпропетровська справі поставить суд.