Теніс. Україна в новому рейтингу Кубка Девіса піднялася на п`ять позицій і нині посідає 49-те місце. Нагадаємо, що минулих вихідних українська збірна з рахунком 3:2 перемогла команду Угорщини в матчі другої групи Євро-Африканської зони.
Очолює рейтинг збірна Іспанії. Друге місце посідає Австралія, третє — Росія, яка відтіснила Францію на четверту позицію.
Баскетбол. У складі збірної Росії, котра є суперником наших баскетболістів у груповому турнірі чемпіонату Європи, може зіграти американець Джон Роберт Голден. 28-річний оборонець московського ЦСКА дав згоду виступати за національну збірну Росії на чемпіонаті Європи—2005. Турнір пройде 16—25 вересня в Сербії та Чорногорії. До речі, першого дня відбудеться матч Україна—Росія.
Олімпізм. Оргкомітет Олімпійських ігор 2008 року оголосив про залучення до проведення змагань ще чотирьох міст. Отож олімпіада відбудеться в Пекіні і ще шести містах Китаю, і в провінції Шанхай гратимуть поєдинки футбольного олімпійського турніру.
Організатори ігор переконані, що залучення цих міст підвищить інтерес мешканців Китаю до грандіозної події і дасть можливість реконструювати спортивні арени в містах. Нещодавно було оголошено про перенесення олімпійського турніру з кінного спорту до Гонконгу. Змагання з вітрильного спорту відбудуться в місті Кінгдао.
Футбол. Відбулися чергові загальні збори членів російської Прем’єр-ліги, на котрих розглядалися підсумки першого кола чемпіонату Росії. На порядку денному було також обговорення календаря сезону—2006. Але це питання залишилося відкритим. Річ у тім, що члени загальних зборів звернулися до бюро виконкому Російського футбольного союзу (РФС) з проханням розглянути можливість проведення змагань, починаючи з наступного року, за системою «осінь—весна». І лише після одержання висновків та експертних оцінок комісії РФС з цього питання (її очолює Микита Павлович Симонян) Прем’єр-ліга повернеться до проектів календаря.
Хокей. Національна хокейна ліга оголосила, що зустріч володарів і менеджерів клубів НХЛ відбудеться у п’ятницю в Нью-Йорку. Там передбачається ратифікувати колективну угоду між підприємцями і профспілкою гравців, визначити порядок відбору гравців на драфті—2005, а також розглянути деякі зміни у правилах.
Художня гімнастика. Олімпійська чемпіонка Аліна Кабаєва (Росія) взяла участь в он-лайн конференції одного із московських популярних видань. На головне запитання, котре цікавило вболівальників, чи повернеться вона до змагань, Кабаєва відповіла: «Так, я вже тренуюсь, і дуже серйозно. 15 серпня маю поїхати до Туреччини на Універсіаду. В Ізмірі буде мій перший старт».
Аліна також повідомила, що планує взяти участь у чемпіонаті світу, що відбудеться в Баку в жовтні. На запитання, чому вирішила повернутися до великого спорту, Кабаєва відповіла: «Бо дуже скучила за ним і розумію, що не вичерпала своїх можливостей».
Шахи. Черговий чемпіонат світу серед жінок проходитиме в Єкатеринбурзі (Росія) з 10 по 27 березня 2006 року. Під час зустрічі президента ФІДЕ Кірсана Ілюмжинова та свердловського губернатора Едуарда Росселя визначено попередні дати та місце проведення турніру (готель «Атріум пелас») і призовий фонд чемпіонату світу (450 000 доларів).