Уболівальники зі стажем пам’ятають, як одного чудового дня в київському «Динамо» з’явилася зіркова пара із Дніпропетровська — Олег Протасов і Геннадій Литовченко. Зрозуміло, що обох спокушали елітні московські клуби. Але дніпропетровці виявилися справжніми патріотами — кар’єру принципово вирішили продовжити під орудою Валерія Лобановського. Слід сказати, що тоді футбольний Київ миттєво закохався в Олега і Геннадія, як кажуть, з першого погляду. А вони довго платили за ту щиру любов грою найвищого гатунку.
Щось подібне відбувається у столичному клубі і тепер, коли в міжсезоння до нього з «Дніпра» перейшов півоборонець збірної України Руслан Ротань. Футболіст одразу став своїм і в команді, і серед численних уболівальників. А сам гравець зізнався, що з дитинства вболівав за динамівців і потайки мріяв колись опинитися в легендарному колективі. Як бачимо, дитячі мрії починають здійснюватися. Хоча він каже, що запрошення до столиці стало для нього приємною несподіванкою.
Те, що Руслан мужній боєць, технічний і швидкий спортовець, відомо давно. Про таких кажуть: надійний. І в динамівську специфічну підготовчу роботу він вписався без жодних ускладнень.
— Я багато чув про динамівські супернавантаження, — каже наш герой. — Знав, що буде важко. Але без наполегливої праці про зростання, ігровий прогрес годі й думати. Хоча у «Дніпрі» дещо інший підхід. Під час літніх зборів там більше уваги приділяють технічній і тактичній підготовці...
У колективі новачка прийняли приязно. І це не дивно, адже з багатьма він близько познайомився раніше в збірній. Та й узагалі він — компанійський молодий чоловік, ерудований і цікавий для партнерів. Для нього немає принципової різниці між своїми та легіонерами. Навіть цікаво спілкуватися з іноземцями. Адже в «Дніпрі» їх немає.
— Головне — знаходити порозуміння під час гри, — пояснює Руслан власну позицію стосовно іноземних футболістів у наших клубах. — Я не побачив, що менталітет легіонерів надто відрізняється від нашого. Всі динамівці, як на мене, — чудові хлопці. Я однаково з великою повагою ставлюся до Олександра Шовковського, Андрія Несмачного і до Йєрко Леко, Флоріна Черната...
Леонід Буряк під час однієї з прес-конференцій назвав Ротаня відмінним майстром і вважає, що у Руслана яскраве майбутнє в «Динамо». А сам футболіст розповів, що вони багато розмовляли з Леонідом Йосиповичем. На різні теми. Але відкривати секрети вони не збираються.
У матчі третього туру нинішнього чемпіонату з «Арсеналом» Руслан Ротань відкрив рахунок і в матчі, і своїм голам за «Динамо». Він сміливо й рішуче взяв ініціативу на себе, наблизився до штрафного майданчика суперника і різким, потужним ударом метрів з двадцяти влучив під поперечину. Стадіон зірвався оплесками. Здавалося, що і футболісти «Арсеналу» подумки зробили це також. Адже високе футбольне мистецтво захоплює всіх без винятку.