Чергові покарання


Футбол. На черговому засіданні бюро ПФЛ винесено покарання тим, кого у другому турі чемпіонату вилучили з поля. Гравця «Арсеналу» Гончаржика та форварда «Динамо» Шацьких дискваліфіковано на дві зустрічі. Ще більший термін — три матчі «поза грою» — отримав півоборонець «Дніпра» Костишин.
Санкції торкнулися і клубів. Запорізький «Металург» за незабезпечення порядку (димові шашки, нецензурні вигуки на адресу арбітра) в матчі з «Волинню» оштрафований на 7 500 гривень. «Шахтар» за порушення вимог регламенту в поєдинку з «Дніпром» викладе з гаманця 2 500 гривень.


Узбеки хочуть Бишовця


А тим часом у згаданого динамівця Максима Шацьких у збірній Узбекистану може з’явитися новий наставник. Керівництво узбецької федерації провело переговори з деякими російськими тренерами, зокрема з Анатолієм Бишовцем. У січні узбецьку збірну очолив німець Ганс-Юрген Геде, котрого відправили у відставку після невдалих відбірних ігор.
Ім’я нового тренера мають назвати ще до завершальної та вирішальної для Узбекистану зустрічі групового турніру фінального відбірного раунду Кубка світу—2006 проти збірної Кувейту 17 серпня.
Поки що збірна Узбекистану перебуває на останньому четвертому місці у своїй відбірній групі, маючи лише два очки після п’яти проведених матчів. Однак, якщо узбекам пощастить перемогти вдома кувейтську команду, то вони посядуть третє місце і гратимуть стикові матчі. Їхнім суперником стане команда, котра посяде третє місце у другій азіатській групі. І ще. В разі перемоги на неї чекатимуть стикові матчі зі збірною, котра фінішує четвертою у відбірному турнірі зони КОНКАКАФ.


Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.