Фракція СДПУ(о) розпочне роботу нової сесії Верховної Ради України з чергового блокування з вимогою подолати президентське вето на закон про внесення змін до Кримінального кодексу України, який передбачає звільнення підслідного з-під варти за умови взяття його на поруки 150 народними депутатами. Про це заявив на прес-конференції в Києві народний депутат України, перший заступник голови СДПУ(о) Нестор Шуфрич.
Нестор Іванович сказав, що тривають політичні переслідування, а активісти СДПУ(о) перебувають за гратами, під слідством. Народний депутат розповів, зокрема, про арешт секретаря Вінницького обкому СДПУ(о) Миколи Дмитренка. Н. Шуфрич назвав обвинувачення проти М. Дмитренка «надуманими» та звинуватив Генпрокуратуру в тиску на оточення секретаря обкому СДПУ(о) з метою отримання свідчень проти нього.
Об’єднані соціал-демократи, за його словами, мають намір протестувати і боротися всіма законними методами також проти безпідставного зростання цін та намірів влади з 1 вересня замінити пільги на оплату житлово-комунальних послуг ветеранам та інвалідам на адресну допомогу.
На прохання журналістів Н. Шуфрич також прокоментував, чому лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук не з’явився вчора до МВС для надання свідчень. За словами депутата, В. Медведчук з 11 липня перебуває за межами України у відпустці, яку він не брав три роки. А згідно із законодавством відпустка є офіційною причиною неявки. «Тільки-но Віктор Володимирович повернеться, він дасть всі необхідні пояснення», — запевнив Нестор Іванович.