У Комсомольську відбулася Міжнародна конференція з імплементації переглянутої Європейської хартії участі молоді у громадському житті на місцевому та регіональному рівні, організована директоратом з питань молоді і спорту Ради Європи та Комсомольською міською радою за підтримки Європейської мережі навчальних закладів, Міністерства України у справах молоді і спорту, Міністерства культури і туризму України. Місце проведення конференції обрано не випадково: Комсомольськ уже має досвід організації таких європейських заходів, та головне — це одне з наймолодших міст України, яке цього року відзначає своє 45-річчя. Тож молодіжні проблеми тут особливо актуальні.

Учасниками конференції стали члени Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи із Австрії, Швеції, Швейцарії, Туреччини, Данії, Бельгії, країн так званого близького зарубіжжя, а також делегація членів конгресу з України. Так, з доповідями виступили міські голови Комсомольська — Олександр Попов, Дніпропетровська — Іван Куліченко, Славутича — Володимир Удовиченко. Досвідом роботи з молоддю, залучення її до активного громадського життя поділилися і численні закордонні гості.
У рамках конференції презентовано змінений Європейський cтатут з участі молоді в громадському життя на місцевому та регіональному рівні, відбулися засідання на тему «Роль молодіжних громадських організацій у розробці заходів із залучення молоді до участі в громадському житті», а також слухання щодо участі в цьому процесі місцевих адміністрацій.
За участю делегатів від міжнародних молодіжних муніципальних слухань, які пройшли в рамках акції, відбувся й «круглий стіл» «Перспективи переглянутої Європейської хартії щодо участі молоді у громадському житті на місцевому та регіональному рівні». А завершилася конференція фестивалем молодіжної культури та святковим гала-концертом, глядачами якого стали тисячі комсомольчан та гостей міста.

Полтава.