Майже в усіх районах Вінниччини збирають ячмінь. На круг виходить по 29 центнерів, що на 3 центнери більше, ніж минулоріч. Найбільше намолочують у Бершадському, Погребищенському, Липовецькому та Ямпільському районах — по 33—31 ц/га. Вперше сільгоспвиробники розширили площі під цією культурою до 217 тис. гектарів. 80 відсотків з них відведено під пивоварні сорти, зерно яких трейдери торік геть-чисто підмели, решту становлять фуражні сорти. За прогнозами фахівців, наступного року пивоварного ячменю вирощуватимуть ще більше — приблизно на 200 тис. гектарів. А ось посіви кукурудзи істотно скоротили: минулорічне зерно, вартість якого зменшилася майже утричі, так і не вдалося реалізувати. Незважаючи на це, загалом зернових планують зібрати на 180 тисяч тонн більше, ніж торік. Нагадаю, що минулого літа в області намолотили майже 2,1 мільйона тонн зерна, повідомляє наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.
Агрополітика
16
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Реформа публічного врядування — це частина нашого євроінтеграційного шляху 103
-
2Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї 70
-
3У Чернівцях зустрічалися молоді, амбітні та креативні 64
-
4У Верховній Раді України відбулося представлення проєкту Державного бюджету України на 2025 рік 56
-
5У Луцьку відбудуться змагання «Звитяга нескорених» 54