Майже в усіх районах Вінниччини збирають ячмінь. На круг виходить по 29 центнерів, що на 3 центнери більше, ніж минулоріч. Найбільше намолочують у Бершадському, Погребищенському, Липовецькому та Ямпільському районах — по 33—31 ц/га. Вперше сільгоспвиробники розширили площі під цією культурою до 217 тис. гектарів. 80 відсотків з них відведено під пивоварні сорти, зерно яких трейдери торік геть-чисто підмели, решту становлять фуражні сорти. За прогнозами фахівців, наступного року пивоварного ячменю вирощуватимуть ще більше — приблизно на 200 тис. гектарів. А ось посіви кукурудзи істотно скоротили: минулорічне зерно, вартість якого зменшилася майже утричі, так і не вдалося реалізувати. Незважаючи на це, загалом зернових планують зібрати на 180 тисяч тонн більше, ніж торік. Нагадаю, що минулого літа в області намолотили майже 2,1 мільйона тонн зерна, повідомляє наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.