“Газпром”, НАК “Нафтогаз України” та “Рос-Укр-Енерго АГ” підписали пакет документів, згідно з якими “Нафтогазу України” передається 2,55 млрд. куб. м газу в рахунок часткової оплати послуг з транзиту російського газу в 2005 році, повідомляється в прес-релізі “Газпрому”. Водночас транзит російського газу через територію України буде збільшено на 8 млрд. куб. м у 2005 році та на 8—11,5 млрд. куб. м у 2006-му порівняно з раніше запланованими обсягами. Через територію України
“Газпром” планував постачити цього року 128 млрд. куб. м газу, що становить майже 85 відсотків його експортних поставок.

Відповідно до підписаних документів, «Газпром» продав 5,25 млрд. куб. м російського газу, що перебуває в ПСГ України, компанії «РосУкрЕнерго». «Нафтогаз України» забезпечить у 2005—2006 рр. передачу «РосУкрЕнерго» 5,25 млрд. куб. м газу, що їх буде експортовано.
Після підписання пакета документів про врегулювання проблеми 7,8 млрд. куб. м газу ВАТ «Газпром» у ПСГ України виконувач обов’язків голови правління компанії Олександр Ананенков заявив: «Ми задоволені досягнутими домовленостями. Україна підтвердила, що готова продовжувати взаємодію на цивілізованих принципах, заснованих на безумовному і своєчасному виконанні зобов’язань». «Ми зробили черговий серйозний крок у вибудовуванні ринкових відносин у торгівлі газом із країнами близького зарубіжжя. При цьому з оптимізмом дивимося на російсько-українське співробітництво в газовій сфері в майбутньому», — наголосив О. Ананенков.
Заступник голови правління ВАТ «Газпром», генеральний директор ТОВ «Газекспорт» Олександр Медведєв заявив, що конфлікт довкола російського газу в підземних сховищах України цілком вичерпано. Він підкреслив, що досягнуті угоди створюють базу для підписання документів про постачання газу в Україну і транзит через її територію в 2006 році й далі на ринкових умовах.