ЗАЯВА фракції партії «Єдина Україна»


Останніми днями чи не найголовнішою темою українського політичного життя стала тема взаємовідносин парламенту та уряду України.
Спільна робота законодавчої та виконавчої гілок влади стала одним із ключових факторів позитивних змін у житті суспільства, важливою передумовою успішної реалізації курсу Президента України.
Послідовно підтримуючи курс Президента та програму дій уряду, ми вважаємо, що спільна робота заради покращення добробуту та життя людей повинна стояти вище за будь-які політичні амбіції. Тому будь-яка конфронтація між урядом і парламентом є абсолютно неприпустимою.
У зв’язку з цим фракція партії «Єдина Україна» вважає заяву погоджувальної ради Верховної Ради України такою, що відображає лише окрему думку деяких фракцій і народних депутатів, а не спільну волю українського парламенту. Наша фракція не брала участі в погоджувальній раді і не ухвалювала жодного рішення стосовно відповідної заяви.
Ми наголошуємо, що сьогодні суспільство вимагає від нас консолідації, пошуку взаєморозуміння та реальних радикальних змін. Час виявити політичну відповідальність, життєву мудрість та об’єднати зусилля законодавчої й виконавчої гілок влади заради головного: добробуту людей і успішного розвитку нашої єдиної незалежної України.


Керівник фракції, народний депутат України Богдан Губський.