наголошено у заяві Партії промисловців і підприємців, яка була прийнята на четвертому з’їзді цієї політичної сили. У ній, зокрема, зазначається: “аналіз економічного розвитку викликає стурбованість і дає підстави спрогнозувати імовірність нових ускладнень”. А тому, констатували делегати партійного форуму, “глибокі системні проблеми, розв’язання яких має на меті поглиблення і необоротність розпочатих реформ, не можуть бути вирішені окремо ані Президентом, ані урядом чи парламентом”.
Крім того, промисловці і підприємці вважають, що “на результативність взаємодії парламенту і уряду негативно впливає політична неструктурованість парламенту”. “Особливо турбує, — йдеться в заяві з приводу нинішньої політичної ситуації, взаємин між урядом і парламентом, — відсутність політичної коаліції парламентських партій, що підтримують президентський курс, та такого якісного складу Верховної Ради, який здатний забезпечити законодавче закріплення перетворень, започаткованих Президентом України Віктором Ющенком. За таких умов з’їзд вважає за необхідне приступити до пошуку механізмів формування політичної коаліції, а на її основі — парламентської більшості”.
Тому делегати з’їзду звернулися до народних депутатів — членів фракції Партії промисловців і підприємців у Верховній Раді — з вимогою докласти всіх зусиль, щоб якнайшвидше нормалізувати законотворчу діяльність парламенту, сприяти відновленню результативної співпраці законодавчої та виконавчої гілок влади, консолідації українського суспільства.
З’їзд Партії промисловців і підприємців знову обрав головою ПППУ першого віце-прем’єр-міністра Анатолія Кінаха.