Сьогодні зерновий клин столичної області має такий вигляд, що можна сподіватися й цього року на рекордний урожай. Принаймні не гірший від торішнього, коли зібрали зернових і кукурудзи 2,3 млн. тонн.
Про це в інтерв’ю кореспондентові УНІАН повідомив начальник Управління сільського господарства і продовольства Київської обласної державної адміністрації Іван БІСЮК.

— На сьогодні в господарствах області маємо 676 тисяч гектарів зернових, в тому числі 523 тисячі ранніх культур, — сказав він. — Під особливим контролем —насіннєві посіви. Стан зернових характеризують як добрий, хоча дощі провокують збільшення вегетативної маси, проростання другого ярусу бур’янів. А це може призвести до певних втрат врожаю, ускладнити роботу збиральної техніки.
За словами І. Бісюка, цього року на проведення весняно-польових робіт та збирання врожаю залучено 348 млн. грн. кредитних ресурсів, що на 75 млн. більше, ніж торік. У збиранні врожаю на Київщині братимуть участь більш як 2200 зернозбиральних комбайнів сільгосппідприємств і понад 300 високопродуктивних комбайнів імпортного виробництва. «Прогнозоване навантаження на один комбайн — 208 гектарів, що, звичайно, перевищує оптимальну цифру, але не критично», — зауважив керівник.
Вітчизняні нафтопереробні заводи відпускатимуть для аграрного комплексу передбачену кількість пального по 2900 грн. за тонну, тобто 2,60 грн. за літр, що дешевше, ніж у роздрібній торгівлі. Водночас оператори шукають й інших постачальників за межами країни, щоб створити надійний запас пального на жнива. На сьогодні забезпечення господарств пальним становить 53 відсотки.