Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 2-й тур. 17 липня.
«Металіст» — «Кривбас». 1:0. 7 500 глядачів. Гол: Джакобія, 66. На 66-й хвилині Джакобія не реалізував пенальті.
«Таврія» — ФК «Харків». 2:1. 12 000. Нестерук, 66, 79 — Шопін, 29.
«Шахтар» — «Дніпро». 2:0. 18 500. Воробей, 49, Жадсон, 80 (п). Вилучено Костишина («Дніпро», 63, за удар по ногах суперника, котрий не володів м’ячем).
«Арсенал» — «Динамо». 0:2. 6 500. Ротань, 40, Алієв, 90+2 (п). Вилучено Шацьких («Динамо», 45, грубий поштовх суперника), Ганчаржика («Арсенал», 45, грубий поштовх суперника).
«Сталь» — «Чорноморець». 0:1. 6 000. Косирін, 83 (п).
«Закарпаття» — «Металург» Д. 0:0. 3 350.
«Металург» Зп — «Волинь». 0:1. 5 000. Сачко, 69. Вилучено Максим’юка («Волинь», 89, два попередження).
«Іллічівець» — «Ворскла». 3:2. 8 500. Конюшенко, 13, Грибанов, 31, Гай, 80 (п) — Попов, 4, Цуррі, 64.
 Безперечно, зустріч у Донецьку була центральною в турі. Адже багатьох цікавили запитання: що з «Дніпром»? Чи справді цей клуб переживає кризу? Хоча тренер дніпрян Євген Кучеревський після поразки вдома від «Таврії» запевняв, що не варто панікувати. Мовляв, чемпіонат тільки розпочався, і все ще попереду: перемоги, якісна гра тощо. Але, погодьтеся, дві поразки на старті — річ украй неприємна й одночасно серйозна пересторога.
Зрозуміло, що дніпропетровці неабияк налаштовувалися на гру з чемпіоном. І не варто пояснювати, що давала дніпропетровцям перемога. Однак лише в першому таймі «Дніпро» чинив гідний спротив господарям. Навіть мав нагоди забити, зокрема Корниленко та Радченко. Та їх перегравав воротар «вуглярів» Лаштувка.
А після перерви фактично перша атака донеччан принесла їм успіх. Новачок «Шахтаря» турок Сейхан чудовою передачею вивів на ударну позицію Вороб’я.
Важко було дніпрянам без Єзерського, Рикуна та Шелаєва. А тут ще й Костишин підвів колектив. Він, вийшовши на заміну, одразу заробив червону картку. В меншості «Дніпро» те й робив, що відбивався. Під завісу поєдинку знову нагадав про себе активний Воробей. У боротьбі з Русолом він досить переконливо впав у штрафному майданчику гостей, і арбітр Шандор призначив пенальті. Жадсон технічно пробив низом.
— Наші футболісти сьогодні не виявили належних мужності і стійкості характеру, — так прокоментував зустріч Євген Кучеревський. — Ми тепер перебуваємо у пошуку. Доброго футболіста знайти нелегко. Навіть якщо є кошти. Але ми неодмінно постараємося ще посилитися. Нам вкрай потрібні нападник, лівий півоборонець і оборонець...
Першу перемогу отримало «Динамо». Рахунок своїм м’ячам у складі «Динамо» відкрив Руслан Ротань. Зробив він це ефектним ударом з-за меж штрафного. А подвоїв результат Олександр Алієв. У компенсований час його збили у штрафному «канонірів». І він сам реалізував пенальті. До речі, і в цьому матчі підопічні Леоніда Буряка мали дуже багато голевих моментів. Але знову в них було не все гаразд з реалізацією.
Варто сказати і про те, що на останній хвилині першого тайму обидві команди втратили по одному бійцю. Влаштували емоційну штовханину Шацьких з Ганчаржиком (слава Богу, до ударів не дійшло), тож і залишили поле.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.