Україна та В’єтнам зацікавлені у спільній співпраці, насамперед на рівні парламентів. Про це йшлося під час зустрічі голови Комітету Верховної Ради України в закордонних справах Станіслава Сташевського з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні паном Ву Зионг Хуаном.
Сторони обговорили візит до України делегації Національних зборів В’єтнаму, який попередньо запланований на початок вересня. В’єтнамські парламентарії, наголосив іноземний гість, дуже зацікавлені діяльністю наших народних обранців, які послідовно обстоюють й утверджують засади демократії та активно співпрацюють з багатьома міжнародними інституціями.
Обговорюючи перспективи співпраці у різних сферах, Станіслав Сташевський висловився за активізацію співробітництва в міжнародних організаціях обох держав.
Співрозмовники зачіпали також питання економічної співпраці та зовнішньої політики України і В’єтнаму й наголошували на важливості підвищення темпів розвитку відносин між парламентами обох держав.