Сердечно вітаю працівників галузі з професійним святом — Днем металурга.


Потужний гірничо-металургійний комплекс — становий хребет української індустрії, основа нашої економіки і головна матеріальна база державної незалежності України. Це третина нашого внутрішнього валового продукту і понад 40 відсотків валютних надходжень до бюджету.
Незважаючи на не досить сучасний технологічний рівень виробництва, труднощі із забезпеченням залізорудною сировиною, нестачу інвестицій, ви ставите перед собою і вирішуєте складні завдання, твердо тримаєтеся на світовому ринку, зміцнюючи авторитет українських металургійних підприємств як надійних ділових партнерів. Галузь модернізується, піднімається до вищих стандартів, до світових вимог.
Це результат високого професіоналізму управлінців, спеціалістів, робітників, службовців, творчого підходу інженерно-технічних працівників до справи, поєднання досвіду представників старшого покоління із завзяттям молодих.
В Україні високо цінують вашу працю, працю мужніх людей, що дають країні метал. Мало яка професія може зрівнятися за престижністю зі званням металурга. Ми пишаємося вами.
Але нинішні реалії не дозволяють розслаблятися. Умови роботи дедалі ускладнюються, конкурентна боротьба на ринку металу загострюється. Віримо, що багаті традиції, досвід, знання справи, усвідомлення високої відповідальності за долю країни допоможуть вам успішно долати труднощі і добиватися ще кращих результатів.
Бажаю усім металургам міцного здоров’я, щастя і добра, нових звершень задля власного блага і розквіту України.


Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.