У номері нашої газети за минулий четвер повідомлялося про намір кількох політичних партій і громадських організацій Київської області провести акцію «Вогняна ніч» на знак протесту проти здійснення територіальної реформи. Ввечері того само дня, коли вже сутеніло, на значній відстані вздовж траси Київ—Одеса запалали численні факели і свічки. На транспарантах надписи: «Ми проти реформи» і подібного змісту.

Розмовляю з представниками різних районів. Вони в один голос заявляють: «Реформа не до часу, не продумана, завдасть лише шкоди. Невже уряду й віце-прем’єр-міністру Роману Безсмертному немає чого більше робити, аніж здійснювати переділ, перекроювати межі в області? Хай краще піклувалися би про створення обіцяних робочих місць, щоб ми не витрачали по півдня на поїздки на роботу до Києва. А реформа, навпаки, передбачає скорочення посад лікарів, учителів, працівників культури...»
Одні висловлювали сумнів, що до їхніх голосів прислухаються. Інші — переконання:
— Сьогодні ми поховали задуманий урядом і підтримуваний облдержадміністрацією експеримент у нашій області й територіальну реформу в Україні взагалі.

Київська область.