Футбол. Після відпустки гравці “Мілана” зібралися на клубній базі. Графік роботи на наступні два тижні передбачає традиційний одноденний турнір у Трієсті з участю “Інтера” та “Ювентуса”, а також турне по США. Зрозуміло, що журналістів особливо цікавила інформація про можливий перехід Андрія Шевченка до лондонського “Челсі”. Повідомлялося, що “Мілан” буцімто готовий продати українського бомбардира за 60 мільйонів фунтів стерлінгів. На що Шевченко відповів так:
— Як бачите, я — гравець “Мілана”. Про пропозицію лондонців нічого не знаю. Усе, чого хочу тепер, — і надалі виступати за “червоно-чорних” і перемагати в різних турнірах.


***


Відбірковий матч чемпіонату світу—2006 між національними збірними України і Туреччини, який відбудеться 7 вересня у Києві, судитиме французька бригада у складі Алана Сарса (арбітр), Фредеріка Арно та Вінсена Тексьєра (асистенти), Стефана Бре (четвертий суддя).
Маріо ван дер Енде з Нідерландів виконуватиме обов’язки суддівського спостерігача, а Гайнц-Герберт Кре працюватиме як делегат матчу. Італієць Стефано Пуччі отримав призначення як офіцер безпеки.


***


Аргентинський нападник Роберто Нанні, який був придбаний київським “Динамо” 2003 року, однак не зумів себе проявити і минулий сезон провів на умовах оренди у клубі другого іспанського дивізіону “Альмерія”, розпочне сезон в італійській “Сієні”. Цей клуб має гостру проблему в атаці, бо в міжсезоння втратив норвежця Торе Андре Фло.
До речі, Нанні, крім аргентинського, має ще й італійське громадянство.
Бокс. Представники чемпіона світу за версією у суперважкій категорії Віталія Кличка і нової зірки американського боксу Кельвіна Брока досягли угоди про проведення бою у вересні. Про це повідомив Карл Моретті, віце-президент промоутерської компанії Maіn Events, під егідою якої виступає Брок.
За словами Моретті, Кличко вже має дозвіл на проведення добровільного захисту титулу, який він отримав від WBC ще в травні, одразу після призначення відбіркового поєдинку між Хасимом Рахманом і Монте Барреттом.
Пауерліфтинг. Юліторніо (Фінляндія). 26-й чемпіонат світу серед жінок. Українські спортовки вибороли три золоті, одну срібну і три бронзові медалі. У загальнокомандному заліку збірна України з 61 очком фінішувала другою. Перше місце — у команди Росії (72 очки), третє посіли атлетки Фінляндії.
Легка атлетика. Марокко. Юніорський чемпіонат світу. На старті український спортовець Роман Авраменко став срібним призером у метанні 700-грамового списа і встановив особистий рекорд — 79 метрів 22 сантиметри. Цікаво, що в останній спробі Авраменко вийшов на перше місце й реально претендував на золоту медаль. Однак Ноель Майер з ПАР у своїй останній спробі метнув списа на переможні 80,52.


В. Б.