18 липня Перший національний телеканал перезапускає новини. Увімкнувши телевізори о 18.30, глядачі побачать перший випуск оновлених «Новин» з новою назвою, ведучими, студією, графікою, дизайном, а головне — з жорстким дотриманням журналістських стандартів. В амбітних планах президента НТКУ Тараса Стецьківа, віце-президента Андрія Шевченка та шеф-редактора Василя Самохвалова — зробити новини правдивими, досконалими, конкурентними і ще до кінця року ввійти у трійку лідерів інформаційних програм.
Майже три місяці готувався цей проект: постійно щось змінювали, переробляли. Хоча кількість людей, які творять новини, залишилася поки що такою самою, близько 400 працівників, журналістсько-редакторський склад оновили наполовину, вибираючи серед новачків і ветеранів людей творчих, працьовитих і досвідчених. Потім колектив відділу новин проходив тренінги: два тижні майбутні колеги вчилися бути єдиним цілим, навіть усі разом отаборилися на березі Росі, щоб збудувати справжню команду колег-друзів, яка зможе довести, що «УТ — це не тавро на все життя». Отож очікується прорив! Андрій Шевченко пообіцяв: ці теленовини стануть візитною карткою України.
До речі, працівників технічних служб каналу вирішено було не міняти — у нас найкращі технарі! А от саму студію програми буде оновлено. Відтепер її кольорами стануть бордовий, білий та сірий, символи впевненості, спокою та рівноваги. Графіки і дизайнери обіцяють якість та чіткість картинки на екрані і мінімум декорацій, щоб зосередити глядача на актуальності повідомлень.
Телеведучими випусків новин запросили Олега Панюту (екс-ведучого «Репортера», Новий канал) та Юлію Бориско (екс-ведучу «Сніданку з «1+1», а потім ранкових випусків «Фактів» на ІCTV). А перший ефір у понеділок ввечері, «на правах батька», буде вести Андрій Шевченко. Посада ведучого — нова для УТ-1, раніше тут працювали диктори, які тільки читали готову інформацію, а тепер ведучі будуть писати тексти для себе, коментувати сюжети. Хоча зарплата на державному каналі істотно відрізняється від такої на комерційних, Юлія Бориско і Олег Панюта переконані, що улюблена робота важливіша за гроші. Але тільки-но Перший національний отримає статус державного підприємства, президент НТКУ Тарас Стецьків обіцяє колегам платити більше.
Улітку новини виходитимуть двічі на день: короткий випуск о 18.30 та повний о 21.00. А посередині (о 19.00) запустять художній фільм. Вже перевірено, шо саме до такої часової моделі звик наш глядач. З вересня кількість випусків новин на Першому національному збільшиться та з’явиться підсумковий щотижневик.
Тож вдалого ефіру вам, колеги!