Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 1-й тур. 13 липня.
«Динамо» — «Металург» Зп. 1:1. 14 000. Голи: Белькевич, 14 — Бредун, 35. На 9-й хвилині Белькевич не реалізував пенальті. Вилучено Попова (78, два попередження).
«Динамо»: Шовковський, Леко, Белькевич, Саблич (Родольфо, 46), Ротань, Шацьких (Мілевський, 62), Гусєв, Несмачний, Гавранчич, Юссуф (Чернат, 72), Чеснаускіс.
«Металург»: Глущенко, Шкембі (Демченко, 67), Акопян, Османі, Вишняк, Сілюк, Попов, Лучкевич, Бредун (Бошняк, 54), Любарський, Невмивака.
Після недавньої поразки в матчі Суперкубка України від «Шахтаря» в Одесі футболісти «Динамо» та їхні прихильники знову не в найкращому настрої. Вдома команда Буряка у стартовому матчі чемпіонату не спромоглася здолати запорізький «Металург», задовольнившися нічиєю.
Утім, результат гри не відображає реального перебігу подій. Якби динамівці використали хоч частину створених моментів, то рахунок міг би бути навіть некоректним на їхню користь. Скажімо, за рахунку 1:0 досвідчений Максим Шацьких повівся, мов новачок, вискочивши сам на сам з воротарем. Говорити про невикористані нагоди можна ще довго. Пригадати хоча б нереалізований пенальті.
Що тут можна сказати? Реалізовувати моменти треба та й годі. Але не все так просто. Адже непробивною скелею на шляху господарів стояв Андрій Глущенко. Та й усі запорізькі футболісти чітко дотримувалися виїзної моделі. І зрештою добилися бажаної нічиєї.
«Волинь» — «Шахтар». 0:1. 13 250 глядачів. Гол: Елано, 40. Вилучено Маріку (87, два попередження).
«Волинь»: Постранський, Омоко, Папа Гуйє, Максим’юк (Семиряк, 69), Шараба, Бута, Гащин (Товкацький, 79), Чеботар, Крунич, Девич, Сачко.
«Шахтар»: Лаштувка, Стойкан, Левандовський, Беркеуан, Рац, Тимощук, Дуляй, Елано (Срна, 76), Жадсон (Шевчук, 46), Бєлік, Воробей (Маріка, 66).
У першому таймі господарі мали величезну перевагу завдяки високій концентрації, зібраності і зарядженості на боротьбу. У «Шахтаря» був блідий вигляд. Але одна помітна постать у їхньому складі була — це Ян Лаштувка. Він раз у раз рятував команду від неприємностей.
А під кінець тайму сталося те, що трапляється дуже часто: не забив ти — це зробить суперник. Захопившися штурмом, волиняни пропустили контрвипад «вуглярів». І Елано із задоволенням влучив у порожні ворота. Цей гол став вирішальним.
— Шкода, що програли, — сказав тренер «Волині» Віталій Кварцяний. — Але ми поступилися дуже сильному колективу. Класніша команда завжди знайде бодай один шанс, щоб забити і при цьому не пропустити. Нам забракло майстерності у вирішальних моментах. Окремі наші футболісти перегоріли ще перед матчем. Хоча варто було максимально використати свій потенціал. А в пропущеному м’ячі винні два центральні оборонці... Наступний тур чемпіонату відбудеться в неділю. Зокрема, «Шахтар» прийматиме «Дніпро», а «Динамо» поїде «в гості» до столичного «Арсеналу».

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.