І прокоментував так:
“З приводу цього я пригадую старий анекдот про партизана, який продовжував підривати ешелони, бо не знав, що війна давно закінчилася. Так приблизно і Юлія Володимирівна. Вона ще не вийшла з окопів і перебуває в стадії війни, забувши, що у неї вже зовсім інша роль. Я її знаю давно як народного депутата, як колегу по парламенту, ми активно співробітничали у спільних протестних акціях. Знаю її завзятий характер і наполегливість. Але пані Тимошенко забула, що нині вона не опозиціонер, а керівник уряду”.
“У мене дедалі більше занепокоєння, що Юлія Володимирівна займається не своєю справою, — зазначив далі Адам Мартинюк. — Їй би бути міністром пропаганди, а не Прем’єр-міністром, бо вона більше коментує і розповідає, що треба робити, ніж робить. І гучних заяв дуже багато. Пригадаймо хоча б таку, що на Великдень усі купуватимуть дешеве м’ясо. Щоправда, вона забула уточнити рік. Або сказала, що через день-два стабільно буде з бензином, що “він пливе, їде, летить”. А сьогодні є інформація: на 10 відсотків пальне знову дорожчає”.
До того ж Перший заступник Голови ВР заявив, що він проти поспішного і непідготовленого вступу до СОТ, який проштовхує Кабінет Міністрів. “Але я противник, а не дезорганізатор і нічого не роблю, щоб щось зірвати. А от звинувачувати Голову Верховної Ради Володимира Литвина, який голосував за частину законів, — це зовсім безпідставно. Мало того, я хотів би, щоб Юлія Володимирівна побула на місці головуючого, побула в тому, вибачте, пеклі, в якому глава парламенту намагався провести ці законопроекти”.
З приводу виступу президента ПАРЄ, то він спокійно виступив наступного дня під оплески народних депутатів, зазначив Адам Мартинюк і додав: пан Рене ван дер Лінден з розумінням поставився до того, що відбувається в парламенті. Бо це і є демократія.
А звинувачення, що нібито підвели Президента держави, то, мабуть, Юлія Володимирівна не встигає за своїми постійними інтерв’ю читати і слухати, що говорить глава держави. Бо він, оцінюючи підсумки діяльності сьомої сесії, сказав, що парламент працював нормально.
З приводу гучномовної заяви прем’єра про те, що законопроекти стосовно СОТ були підготовлені якісно і вчасно, то Адам Мартинюк зазначив: “Це абсолютно не відповідає дійсності. Документи були підготовлені неякісно і невчасно”.
А дивна пропозиція уряду голосувати 20 законопроектів пакетом, за словами Першого заступника Голови ВР, узагалі нонсенс, такої практики немає в жодному парламенті світу.