Народна партія підписала угоду про партнерство і співпрацю з Народною партією Латвії. Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі НП. Угоду скріпили своїми підписами голова Народної партії Володимир Литвин та голова Народної партії Латвії Атіс Слактеріс.
З часу проведення свого VІІ (позачергового) з’їзду Народна партія заявила про свою орієнтацію на діяльність Європейської Народної партії, яка об’єднує провідні центристські партії країн-членів ЄС.
Те, що партія, яку очолює глава парламенту Володимир Литвин, має яскраво виражений центристський, об’єднавчий характер, спрямовує всі свої зусилля на залагодження політичних конфліктів і протистоянь, виступає рішуче проти розколу держави, помітили не лише в Україні, відзначили у прес-службі. Своєрідним визнанням НП, як такої, що відповідає принципам діяльності Народних партій Європи, і є підписання угоди про співпрацю з НПЛ, яка є не лише активним членом ЄНП, але й однією з провідних у Латвії.
Основними напрямами реалізації цієї угоди є регулярні взаємні консультації щодо актуальних проблем міжпартійного співробітництва, конструктивна взаємодія партійних фракцій у парламентах двох країн. А також ініціювання проектів і внесення пропозицій стосовно поглиблення відносин між Україною та Латвією, обмін досвідом з питань партійного будівництва.