Позавчора міністр у справах молоді та спорту Юрій Павленко зустрівся з чемпіонами та призерами XXVІІІ Олімпійських ігор в Афінах. Був присутній і президент НОК Сергій Бубка. Йшлося про заяву олімпійців, які відмовилися від грошових винагород, отриманих за виступи на Олімпіаді—2004.
Міністр підкреслив: “Олімпійці, безперечно, заслужили ці премії, і навіть більші. Але перевіряється законність механізмів виділення коштів. І тут не йдеться про переслідування колишніх посадовців. Мова йде про безумовне дотримання закону кожним з українців”.
Як повідомив Юрій Павленко, під час перевірки використання коштів державного бюджету Рахункова палата виявила нецільове використання урядом Віктора Януковича 21 мільйона гривень. Це гроші з резервного фонду Кабінету Міністрів. І премії олімпійців — лише частинка з тих мільйонів. За словами міністра, триває слідство. Найближчими днями Генеральна прокуратура обіцяє оприлюднити свою офіційну позицію.
Головний результат зустрічі — плани зі створення робочої групи, що працюватиме над концепцією розвитку фізичної культури і спорту в Україні. Вона має визначити дійову систему захисту прав спортсменів і тренерів. Разом з Юрієм Павленком таке рішення підписали Бубка, Тедеєв, Мерлені, Гончаров, Шевченко, Осипенко, Леончук, Разорьонов, Безсонова, Білоног, Бринзак, Семикіна та інші.