На черговій сесії Черкаської обласної ради депутати одноголосно скасували рішення про передачу 1200 гектарів землі Канівського району в розпорядження мисливського господарства, котрим опікувався горезвісний утікач Ігор Бакай.
«Голос України» ще 1999 року в матеріалі автора цих рядків «Бульдозером по козацьких кістках» звертав увагу влади і громадськості на протиправні дії «царських мисливців». Облюбувавши собі колишню козацьку столицю Трахтемирів та навколишні ліси, Бакай зі своїми приятелями заходилися будувати на місці історичних пам’яток та старовинних поховань вертолітний майданчик, сторожові вежі, «хатинки». Попри те, що вказана місцевість по закону належала державному історико-культурному заповідникові «Трахтемирів», обласна рада в 2000 році дозволила господарювати на заліснених пагорбах Дніпра Ігорю Бакаєві та його компанії. Відтак усю 1200-гектарну територію новоявлені любителі фауни і флори обнесли металевою огорожею, виставили озброєну охорону, і ступити на свою споконвічну землю не мали права ні жителі навколишніх сіл, ні історики та археологи.
Врешті, через майже п’ять років, скінчилося владарювання Бакая у Трахтемирові. Шкода лише, що виправити свою помилку обласна рада не спромоглася самотужки. Вона лише зреагувала на протест обласної прокуратури з приводу відведення землі та відсутності будь-яких угод між канівською владою й закритим акціонерним товариством.

Черкаська область.