Уже п’ять років поспіль талановиті діти Запоріжжя завдяки клопотанням народного депутата Івана Бастриги мають можливість продовжити навчання у вузах області на умовах держзамовлення. Щороку такою можливістю користуються майже 70 випускників, а кожен медаліст області (майже 200 осіб) отримує від обранця цінний подарунок — фотоапарат.
— У них попереду велике життя, тож нехай фотографують найщасливіші його миті, — каже І. Бастрига. — І першу з них — вручення медалі.
Але на цьому депутатська турбота про вчорашніх випускників не закінчується. Особливу увагу обранець приділяє Бердянському державному педагогічному університетові, де його обрано почесним професором. Іван Михайлович залишається головним спонсором багатьох студентських заходів. За його участі проходять день святого Валентина, день першокурсника, випуск і, звичайно, КВНівські свята. Виплачуються іменні стипендії студентам-сиротам. А студентському баскетбольному клубові «Чайка» подаровано мікроавтобус «Газель».
Така турбота про дітей не випадкова. Іван Михайлович — батько трьох доньок й дід п’ятьох онуків. Тож йому небайдуже, якими виростуть наші діти.
— До того ж девізом моєї передвиборної програми було гасло «Діти — наше майбутнє», — каже депутат. — А я звик дотримувати слова.
Парламентарій докладає чимало зусиль, щоб відвернути підлітків від вулиці та шкідливих звичок. Майже в кожній школі Бердянська, Бердянського, Куйбишевського, Чернігівського, Розівського районів знають Івана Бастригу. На його кошти відремонтовано шкільні будівлі, закуплено меблі та техніку для комп’ютерних класів, проводяться конкурси та фестивалі.
Поряд з цим за сприяння І. Бастриги газифіковано котельні сільських шкіл (села Осипенко, Софіївка, Шевченка Бердянського району) та реконструйовано опалювальні системи у школах Чернігівського району.

Запорізька область.