Днями у Києві завершився автопробіг «Схід—Захід: разом назавжди», організований Всеукраїнським фондом «Схід—Захід разом», благодійним фондом «Журналістська ініціатива» та автомобільним клубом журналістів. Стартувавши зі столиці в День Конституції України, його учасники проїхали понад 4 тисячі кілометрів регіонами країни.
Наш кореспондент поцікавився у співорганізаторів акції народних депутатів України Володимира Зубанова і Ярослава Кендзьора: чи існують сьогодні радикальні політичні суперечності між «східняками» і «західняками»?

Ярослав КЕНДЗЬОР:
— Як зустрічали нас у Донецьку — це просто фантастика! Тому проблема, на моє глибоке переконання, завжди була не у простих людях. Вони зазвичай мудріші, ніж ми про них думаємо. Проблеми завжди виникають, коли за справу беруться політики-провокатори, які воліють повернути громадську активність людей у вигідний для себе бік, внести розкол, налаштовуючи один регіон проти іншого. А насправді цього немає.
Володимир ЗУБАНОВ:
— У нас з Ярославом були певні розбіжності. Але коли ми вдвох провели скільки часу пліч-о-пліч в одній автомашині, то й між собою знайшли порозуміння. Отак має відбуватися й на загал. Чим більше ми знатимемо одне про одного, про історію, культуру того чи іншого регіону і країни в цілому, тоді всі ці питання зникнуть самі собою. І не буде різниці — схід це чи захід.