Село Ковалівка Васильківського району Київської області «тероризується людьми у масках», — заявила під час учорашньої прес-конференції народний депутат Тетяна Засуха. Вона переконана: спецназ, який штурмував її приватний маєток 5—6 липня, вчинив незаконно. І розглядає дії правоохоронців як політичну розправу над нею і її чоловіком, колишнім головою облдержадміністрації Анатолієм Засухою.
Учора в Ковалівці зібралося більше трьох тисяч прихильників опального подружжя і членів Селянської партії (яку очолює Т. Засуха). Вони вимагали припинити тиск на народного депутата і обіцяли їй свою підтримку.
Нагадаємо, у відповіді на запити Тетяни Засухи щодо намагання правоохоронців потрапити в її приватне помешкання Генеральна прокуратура і МВС повідомили, що дії старшого слідчого правомірні і здійснювалися в рамках закону.
Однак крапку в цій історії ставити рано. Скандалом і відеозйомками зацікавились іноземні журналісти, які вчора прибули до Ковалівки, і міжнародні інституції. Та й сама Тетяна Володимирівна пообіцяла апелювати до вищих судових інстанцій, керівництва держави і навіть міжнародної спільноти.


Вл. інф.