У Києві відбувся перший з’їзд партії «Народний Союз «Наша Україна». «Ми — партія, лідером якої є всенародно обраний Президент, тому змушені бути активними, брати участь у всіх процесах, відстоювати ті запити, які були озвучені на Майдані», — сказав у звітній доповіді голова Ради партії Роман Безсмертний. Він наголосив, що оскільки партія братиме на себе відповідальність за дії влади в цілому, то потрібно сформувати чітку позицію з цього питання, бо партія «може відповідати за дії своїх представників у владі, але не може оцінювати дії представників інших політичних сил у владній коаліції».

— Сьогодні саме той момент, коли потрібна відповідь на запитання про ситуацію довкола виборчої коаліції — ось уже півроку ми очікуємо відповіді на слова почесного голови партії Президента України Віктора Ющенка стосовно необхідності створення передвиборної коаліції у складі трьох політичних сил, — зазначив Р. Безcмертний, маючи на увазі коаліцію з групою партій, які входять до блоку Юлії Тимошенко, та Народною партією Володимира Литвина. — Щоб утримувати стабільність, потрібно мати більшість у парламенті, — наголосив він.
Чимало нашоукраїнців вважають: щоб «Наша Україна» отримала більшість у парламенті, виборчий список має очолити особисто Віктор Ющенко. Однак у своєму виступі на з’їзді почесний голова НСНУ відповіді на це запитання не дав і обмежився заявою, що політична сила може виграти вибори виключно на основі демократичних стандартів. Водночас Віктор Ющенко дозволив партії використовувати бренд «Наша Україна», тож тепер поряд з її повною назвою використовуватиметься коротка назва — партія «Наша Україна».
Та чи об’єднаються під цим брендом політичні сили, котрі пліч-о-пліч стояли на Майдані? Зокрема, під час з’їзду лідер Народного руху Борис Тарасюк озвучив звернення Народного руху, Української народної партії, Партії «Реформи і порядок» та Блоку Юлії Тимошенко, в якому ці політичні сили висловили свою позицію: «Ми готові до спільної участі у виборчому блоці, а не до приєднання когось до когось». Тому ці чотири політичні сили звернулися до з’їзду НСНУ «з єдиною можливою пропозицією — об’єднатися і перемогти, сформувати єдиний виборчий блок з єдиним виборчим списком для отримання конституційної більшості». Заступник голови Ради партії «Наша Україна» Петро Порошенко у зв’язку з цим зазначив, що у зверненні, оприлюдненому Борисом Тарасюком, немає фрази про «створення єдиної демократичної партії». «А де ж вимога Майдану?» — запитав він. Відтак у зверненні до політичних союзників з’їзд зазначив, що українська громада «не уявляє і не бажає поділу демократичних сил», тож «Наша Україна» прагне, щоб коаліція, яка історично склалася під час помаранчевої революції, «не лише збереглася, а й відкрила шлях до ширшого і потужнішого об’єднання державницьких політичних сил».
У своєму виступі Віктор Ющенко також наголосив, що хоче бачити командну роботу і в центральному уряді, і в місцевих адміністраціях, і зазначив, що для цього потрібні значні кадрові зміни. Хтозна, як делегати зрозуміли слова Віктора Ющенка, але з’їзд рекомендував Президенту звільнити зі своїх посад голів Рівненської та Донецької обладміністрацій Василя Червонія та Вадима Чупруна.
Привітання учасникам першого з’їзду НСНУ направив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. Глава парламенту висловив сподівання, що партія, яка виросла із помаранчевої революції, «виправдає кредит народної довіри, докладе усіх зусиль для консолідації суспільства, утвердження в ньому правди і справедливості, громадянської злагоди. У цьому ви можете розраховувати на співробітництво усіх політичних сил, яким дорога доля України».