Шановний Володимире Миколайовичу!
На виконання доручення Голови Верховної Ради України Литвина В. М. від 18 квітня ц. р. на засіданні комітету 15 червня розглянуто звернення народного депутата України Лелюка О. В. та інші документи щодо перевищення, на його думку, народним депутатом України Карнаухом М. В. своїх повноважень секретаря Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, визначених статтею 27 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», надсиланням службових листів та урядових телеграм на адресу МВС України, СБУ України, Генеральної прокуратури України та інших правоохоронних органів.
Зазначені звернення, вважає народний депутат України
Лелюк О. В., принижують його честь і гідність, компрометують Верховну Раду України.
12 травня ц. р. народному депутату України Карнауху М. В. комітетом було надіслано лист з проханням дати письмове пояснення щодо порушених у зверненні питань та 15 червня ц. р. його запрошено взяти участь у засіданні комітету.
Проте народний депутат Карнаух М. В. відповіді комітету не надіслав, участі у засіданні комітету не брав.
На засіданні комітету було встановлено факт перевищення секретарем комітету Карнаухом М. В. своїх повноважень, визначених статтею 27 Закону України «Про комітети Верховної Ради України».
Комітетом прийнято рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією розглянути питання про перевищення своїх повноважень секретарем Комітету Карнаухом М. В. при направленні листів до правоохоронних органів та вжити заходів для недопущення в подальшому порушень вимог Закону України «Про комітети Верховної Ради України». Про наслідки розгляду просимо поінформувати комітет.

З повагою — Валентин МАТВЄЄВ, голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України.