Факт, що його банк уже, здається, сорок п’ятий за ліком серед усіх, які працюють в області, директора Херсонської філії «Укргазбанку» Валерія Степанова аж ніяк не засмучує. Навпаки, чим більший вибір має клієнт, тим краще працюватиме колектив, аби викликати довіру й повагу.
— Адже послуги всі банки надають однакові, тож завойовуємо прихильність якістю та швидкістю обслуговування, — запевняє керівник. За рік, що минув з часу відкриття, установа вже набула авторитету й має доволі солідних клієнтів. До того ж днями справила новосілля, переселившись на тій само вулиці Перекопській поближче до центру міста. Нове помешкання, стилізоване під «євро», вишукано доповнило дизайн звичайної п’ятиповерхівки, до того ж будівельники впорядкували прилеглу територію, що давно потребувала дбайливого господаря. Та головне, нова установа додала на ринку праці 25 робочих місць. Незабаром вони з’являться і в районах області — на черзі відкриття відділень у Цурюпинську та Каховці. Адже досвід у розширенні «кордонів» є — за 12 років діяльності «Укргазбанк» відкрив понад 80 відділень і має філії практично у всіх регіонах України.
Серйозним досягненням, вважає Валерій Семенович, є те, що «Укргазбанк» входить до «двадцятки» найбільших вітчизняних банків. І фахові рейтинги говорять самі за себе: банк посідає 16-те місце за об’ємами кредитно-інвестиційного портфеля, 17-те — з капіталізації, 14-те — за об’ємами депозитних вкладів фізичних осіб. За результатами роботи минулого року чистий прибуток становив понад 12 мільйонів гривень. Ці параметри роблять установу системним загальнодержавним банком. Відповідну оцінку одержав і сам керівник — Валерій Степанов цього року став лауреатом Міжнародного конкурсу «Арка тріумфу», перемігши у номінації «Кращий управлінець».
Щодо найбільшого досягнення вітчизняної банківської системи загалом, Степанов висловлюється лаконічно: вона піднімає економіку. Банки кредитують виробництво, а виробництво розвиває банківську систему. Для його колективу головне, зазначає директор, створити для клієнта такі умови, аби він впевнено почувався у майбутньому. Для цього належить постійно вдосконалювати та розширювати коло послуг, ґрунтуючись на гнучкій політиці обслуговування юридичних та фізичних осіб.
З чим найчастіше звертаються клієнти? Звісно, з тим, щоб отримати кредит. В «Укргазбанку» вони знаходять вирішення проблеми — тут на вигідних умовах впроваджують кредитування в національній та іноземній валюті. До речі, Валерій Семенович сповіщає і про вид обслуговування населення, що носить, можна сказати, сезонний характер. Він набуває популярності у період літніх відпусток. Від’їжджаючи на відпочинок, ви можете бути спокійним за свої цінні домашні речі. Їх на зберігання в окремому, доступному лише вам сейфі, прийме банківський депозитарій.
Щодо послуги, яка набуває найбільшої популярності серед фізичних клієнтів, директор відзначає користування платіжною карткою. Воно й зрозуміло: підтягуємося до світових стандартів. А картка є показником, якщо хочете, солідності й респектабельності. Шматочок пластика — це ті само гроші, тільки захищені й зручні в користуванні. А завдяки членству «Укргазбанку» в міжнародній платіжній системі «Майстер карт» ви можете отримати свої гривні хоч в єгипетських фунтах чи тайських батах!
Йдучи в ногу з вимогами часу, банк створив для клієнтів спеціальну кредитну програму, що не потребує застави. Кредит на зарплатну картку дає змогу оплачувати товари й послуги не лише за власні гроші, а й за рахунок банку.
Знаходять у філії можливості й для благодійності: надали підтримку дитячому будинку в обласному центрі, інтернатному закладу в Голопристанському районі. А ще за сприяння Херсонської філії «Укргазбанку» передплату на «Голос України» до кінця року отримали ветерани журналістики. Отож «газуйте», банкіри!