«Я далекий від того, щоб займатися критиканством дій уряду», — наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на підсумковій прес-конференції після закриття сьомої сесії четвертого скликання. «Я думаю, що у нас нормальні, спокійні стосунки з урядом», — зауважив глава парламенту. Проте хотілося б, щоб Верховну Раду поважали, особливо ті люди, які вчора вийшли з її стін, додав він.
Як зазначив глава парламенту, він завжди намагається знайти серединну лінію і діяти відповідно до Регламенту. А коли його критикують і провладні депутати, і опозиційні, розуміє, що діє правильно. «Тому що я не служив ні одним, ні іншим», — пояснив Володимир Литвин.
Водночас, говорячи про нещодавні бійки в парламенті, він зауважив, що вважає недоцільним повернення до законопроекту про запровадження приставів: «Це було нереально під час квітневих подій, коли голосувалась політреформа і коли, власне, виник законопроект, і нереально сьогодні». Голова ВР повідомив також, що стосовно матеріальної шкоди, завданої під час бійки (приблизно на шість тис. грн.), було складено відповідний акт, який разом із відеозаписом подій передадуть до Регламентного комітету. На підставі висновків комітету, зазначив глава парламенту, буде віддано розпорядження про відшкодування збитків тими депутатами, які це зробили.
Крім того, Володимир Литвин планує звернутися з листом до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо вирішення питання нелегального використання сигналу телеканалу «Євроспорт» українськими телеканалами. Він зауважив, якщо Україна хоче рухатись в Європу, то вона має і діяти за європейськими стандартами.